19 Aylık Anneler Bakabilirmi
97 görüntüleme
H
Hatice T. S.
10 Temmuz 2025 10:57
Kızım 39+2 de 3670 Gr 53 cm olarak dünyaya geldi şuan 19 aylık 11 kg 82 cm herkes çok zayıf bir bebek diyip duruyor hani doğduğu kiloya göre kiyasliyorlar sizce nasıl
Diğer bütün hareketleri çok güzel mesela 10 aylikta yürüdü şuan 25-30 kelimesi var
Diğer bütün hareketleri çok güzel mesela 10 aylikta yürüdü şuan 25-30 kelimesi var

Yasemin İ. K.
10 Temmuz 2025 11:00
Benim oğlum da 3300 doğdu, şu an 19aylık 12kilo 82cm. Bize doktorumuz kilosu boyu normal dedi. Sizinki kız bebek biraz daha zayıf olması normal bence.
H
Hatice T. S.
10 Temmuz 2025 11:03
Teşekkür ederim peki beslenme şekliniz nasıl biz anne sütüyle 18 aya kadar geldik hiç hirsey tuketmedigi için anne sütünü 18 aylikta bıraktık
Şuan 3 ana 2 ara öğün şeklinde besleniyor süt ve devam sütü tüketmiyor veriyorum ama kabul etmiyor
Şuan 3 ana 2 ara öğün şeklinde besleniyor süt ve devam sütü tüketmiyor veriyorum ama kabul etmiyor

Yasemin İ. K.
10 Temmuz 2025 11:13
Bence beslenmeniz gayet iyi. Benim oğlum 11aylıkken emmeyi bıraktı. O günden sonra devam sütü kullanıyorum ama günde sadece bir kez, yatmadan önce, 180cc kadar. Bu bir alışkanlık oldu uyku rutini gibi, vazgeçmiyor. Birkaç ay öncesine kadar hiçbir şey yemiyordu maalesef. Oyunla oyuncakla zorlayarak çorba içiyordu sadece. Çorba içine ekmek doğradım hep😃 birkaç aydır mecburen yavaş geçişli çizgi film açıyorum ve güzel yemeye başladı. Sabah kahvaltı, öğlen çorba yoğurt, aralarda meyve, akşam pilav veya makarna yanına sulu yemek ama akşamları az yiyor. Hep aynı kiloda, asla artış yok. Doktorumuz sorun yok dedi
H
Hatice T. S.
10 Temmuz 2025 15:04
Bence sadece birkez de alsa naçizane fikrim 3 yaşına kadar bırakmayın derim çünkü gerçekten gelişimleri için faydalı
Bizde sabahları mutlaka bir yumurta 2 küçük dilim beyaz peynir biraz labne 1 dilim ekmek içi 1 çay bardagi kadar meyvesuyu
Öğle arası 1 muz 1 elma
Öğle yemeğinde iki yemek kaşığı pilav 1 bardak ayran
İkindi zamanı birkaç tane cicibebe meyvesuyu
Akşam çorba
Örneğin bugünkü menümüz böyle
Bizde 10 aylıktan beri kilonuz hiç değişmedi ama boyumuz uzuyor surekli
Bizde sabahları mutlaka bir yumurta 2 küçük dilim beyaz peynir biraz labne 1 dilim ekmek içi 1 çay bardagi kadar meyvesuyu
Öğle arası 1 muz 1 elma
Öğle yemeğinde iki yemek kaşığı pilav 1 bardak ayran
İkindi zamanı birkaç tane cicibebe meyvesuyu
Akşam çorba
Örneğin bugünkü menümüz böyle
Bizde 10 aylıktan beri kilonuz hiç değişmedi ama boyumuz uzuyor surekli

Yasemin İ. K.
10 Temmuz 2025 17:33
Bence sizin beslenme şekliniz çok iyi görünüyor. Yürümeye başladıktan sonra hareketlenip atıyorlar. Biraz da bebeğin yapısına göre değişiyor. Sizin bebeğinizin yediklerinin yarısını dahi hiç yemeyen ama biraz daha kilolu bebekler var çevremde. Siz elinizden geleni zaten yapıyorsunuz ve ne güzel de yiyor maşallah🥰 devam sütünü kesmeyi düşünüyordum aslında siz böyle söyleyince vazgeçtim, haklısınız içeriğinde birçok vitamin var. Teşekkür ederim 🌸
H
Hatice T. S.
10 Temmuz 2025 17:57
Rica ederim 🌹sizde gerçekten benim içimi rahatlattıniz sağlıkla büyüsün paşa inşallah 🤲🏻