18 Aylık Sınırlı Kelime Konuşma Geriliği

178 görüntüleme
E

Elif M. Ç.

25 Temmuz 2025 18:12
Bebeğim 18 aylık baba, mama,meme, dede, dayı diyor sadece. Aslan nasıl ses çıkarıyor vs dediğimizde sesini taklit ediyor. Önceden anne diyordu artık anne demiyor. Algısı çok açık denileni anlıyor komutları yerine getiriyor. İstediğini anlatıyor hareketleriyle. Sosyal iletişimi göz teması gayet iyi. Bay bay , öpücük atma, alo bunları yapıyor. Uzuvlarının yerini biliyor ve gösteriyor. Ama kelime dağarcığı sınırlı. Gelişimsel bir konusma geriliği mi nasıl anlarım ne yapmam gerekir?
Y

Yüsra Y. ..

28 Temmuz 2025 16:59
Bence sizinki sadece konuşma geriliği
E

Ezgi K.

29 Temmuz 2025 21:40
Bence bunun üstüne düşüp etkinlikler çalışmalar yapıp ilerletebilirsin. Özellikle bu konuda tekrar çok önemli. Benim kızım 13 aylık, kitaplar aldım oradan çoğu şeyi öğrendi buradan marka söyleniyor mu bilemiyorum yazamadım
E

Elif M. Ç.

6 Ağustos 2025 10:37
Her gün muhakkak kitap okuyoruz onun anlayacağı basit cümlelerle ama çocuk gibi kelimeleri değiştirmeden iletişim kurmaya çalışıyorum bu hafta araba ve abla kelimelerini de öğrendi ama yavaş ilerliyoruz gibi geliyor bana . Umarım düzelir
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

8 Ağustos 2025 10:39
Çocuğunuzun kendisini hareketler ile anlatma ve sizin de bunu bir anne olarak anlamanız çok doğal fakat bir çocuk s dediğinde anne su verirse çocuk su demez.. fırsatlar verip ne istediğini anladiginizda onun yerine de ifade etmekle başlayabilirsiniz. Basit çevresel sesler olabilir. Su veriyorum sana gibi düzeltme yapmadan doğru iletişim kurması konusunda kısa net cümleler ile model olmaya çalışın.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir