18 Aylık Kızım Çiğnemeyi Bilmiyor.
212 görüntüleme
Ş
Şeyda Ş. ..
27 Mayıs 2026 00:18
Kendimde sağlıkçıyım herhangi bir davranış problemi yok altta yatan hep püre verdim eline asla yiyecek vermedim boğazında kalır korkusu adeta işledi içime..şimdi katı yiyor biraz biraz ancak bi yuvarlayıp hopp yutuyor,, öneri istiyorum lütfen
A
Arzu.G
27 Mayıs 2026 00:43
Havuç gibi yumuşak besinleri verin eline ısırıp koparacagi yutabileceği miktarı ayarlamayı öğrensin .pilav sever genelde çocuklar yumuşak sebzeli bir pilav yapın mesela azı dişlerine doğru verin kaşıkla ağzının içinde döndürürken öğreniyorlar cignemeyi .onune kaşık çatalla koyun yemeğini ,korkmayın yanindasiniz zaten bırakın öğrensin ağzına götürmeyi. ogrenemeyecek diye endişe de etmeyin biraz rahatlayıp fırsat verirseniz 1-2 ay sonra kendi yemeğini çiğneyerek yiyebilen bir bebeginiz olacak .aylarca dişi yok diye sadece püre yedirmis asla önüne eline yemek vermemiş ama hatasını anlayınca korkarak da olsa düzenini tamamen değiştirip 1 ay sonrasında ah keşke en basindan beri böyle yapsaydım diye üzülmüş 21 aylık erkek bebek annesi olarak yazıyorum , saçlarından yumurta halıdan pilav temizledim ilk aylarda, sonrası gerçekten cennet. sabredin korkmayın çok hızlı gelişecek bebeğinizin yeme duzeni
T
Tuğba B. ..
27 Mayıs 2026 09:18
Eline pankek,salatalık ,ekmek gibi yumuşak uiyecekler verin alışır ben 6 ayında bike blendır kullabmadım çatalla ezip verdim korkmayın öğürüp boğazından çıkarıyorlar morarıp nefes alamıyotsa müdehale edin
Ş
Şeyda Ş. ..
27 Mayıs 2026 14:36
Çok ama çok teşekkür ederim ilginize , çok üzülüyorum anlatamam size , yuvarlayıp hop yutuyor , hiç eline bişey vermedim boğulur korkusu ile dediklerinizi yapacağım
Yükleniyor...