18 Aylık Dişte Çürük
79 görüntüleme
B
Büşra Ö. ..
22 Ağustos 2025 14:29
Kızım 18 aylık hala emerek uyuyor gün içinde de sık sık emiyor üstteki 4 dişinde kahverengi çürükler önce leke halinde oluşmaya başladı daha sonra elimizde dokunduğumuzda fark ettik çürümeye başlamış ne yapabiliriz emdiği için mi oluyor acaba
T
Tuğba B. ..
22 Ağustos 2025 14:46
Kan ilacından oluyor ilaçtan sonra dişini temizlemeniz lazım
B
Büşra Ö. ..
12 Eylül 2025 13:54
Kan ilacı kullanmaya daha yeni başladıl o yüzden ilaç kaynaklı değil muhtemelen tuğba hanım

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Eylül 2025 06:52
Kan ilacından çürük olmaz. Dişlerin bakımı ile alakalı eksiklik olabilir, gece beslenmesi en büyük etken maalesef her ne kadar anne sütünde çürüğe engel olmaya çalışan bir yapı olsa da yine de dişlerde kalır ve çürüğe zemin hazırlar. Ağız bakım rutininiz nasıl?
Macununuz florürlü mü ?
Macununuz florürlü mü ?
D
Deniz .. Ş.
13 Eylül 2025 07:28
Nazlı hanım, 17 aylık bebek mutlaka diş macunu mu kullanmalı. Ben ek gıdaya geçtiğinden beri fırçalıyorum. Çürük-leke gibi problemler yok ama diş macunu değilde su ile temizliğini tamamlıyorum.

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Eylül 2025 18:57
Deniz hanım, şuan güncel olarak florürlü macun öneriyoruz. Bunun sebebi çürük engellemede elimizdeki etkin maddenin bu olması. Bu konuda bazı çocuk doktorlarımızla ters düşeceğim ama 🥲
Ufak bir macun ile sistemik florür alımı ile florozis olmaz, buna gelene kadar sularda vs çok daha fazlası var 😅
Bebeğimiz 2-2.5 yaşa gelene kadar zaten fırçaya ‘bulaştırma’ tekniği ile sürüyoruz. Çooook çok az.
Ama bir anne derse ki ben florür istemiyorum veya homeopati yapılıyor ise ( flor istemiyorlar bazen) o zaman florürsüz macun kullanılabilir veya hiç kullanılmayabilir.
Veya bebek temizliğe müsade ediyordur gece beslenmesi sınırlıdır ve çürük aktif değildir ( hiç çürük emaresi yoktur) o zaman macun şart değildir.
Ben bebeğimin ilk dişi ile florlu macun kullanacağım, şuan diş yok ama ek gıda döneminde olduğumuz için fırça ve su ile temizliğini yapıyorum dönem dönem de ağız içini karbonatlı su ile ıslatılmış müslin ile siliyorum.
Ufak bir macun ile sistemik florür alımı ile florozis olmaz, buna gelene kadar sularda vs çok daha fazlası var 😅
Bebeğimiz 2-2.5 yaşa gelene kadar zaten fırçaya ‘bulaştırma’ tekniği ile sürüyoruz. Çooook çok az.
Ama bir anne derse ki ben florür istemiyorum veya homeopati yapılıyor ise ( flor istemiyorlar bazen) o zaman florürsüz macun kullanılabilir veya hiç kullanılmayabilir.
Veya bebek temizliğe müsade ediyordur gece beslenmesi sınırlıdır ve çürük aktif değildir ( hiç çürük emaresi yoktur) o zaman macun şart değildir.
Ben bebeğimin ilk dişi ile florlu macun kullanacağım, şuan diş yok ama ek gıda döneminde olduğumuz için fırça ve su ile temizliğini yapıyorum dönem dönem de ağız içini karbonatlı su ile ıslatılmış müslin ile siliyorum.
B
Büşra Ö. ..
18 Eylül 2025 15:43
Birkaç aydır sadece fırçalama yapıyoruz herhangi bir diş macunu kullanmıyoruz ama gece emmeleri de çok fazla olduğu için diş macunu kullanımının da faydası olur mu bilmiyorum Sonuçta gece sürekli olarak emiyor ve fırçalama ihtimalimiz yok Nasıl yapacağız bilmiyorum