18 Aylık Cümle Kurma

241 görüntüleme
A

Aleyna K.

29 Ağustos 2026 00:54
Bebeğim 18 aylık anne , baba, dede , anneanne babaanne , meme , mama , elma ,muz ,portakal ,deniz abi , teyze , park , gol falan böyle kelimeler söylüyor ama 2 kelimeli cümle hale söylemiyor normal mi bazen çok nadir anne mama , anne meme diyo öncelikle herşeyi işaret edip ıııhh ııı , diyo öyle anlatıyor o öyle dedikçe ne yapmalıyım yoksa herşeyi öyle yaptırcak konuşmucak 18 aylıkksn bu normal mi
C

Cennet ..

29 Ağustos 2026 02:07
Elma mı istiyorsun? Su mu istiyorsun? Ekmek mi istiyorsun gibi istediğini tekrar etmelisiniz. Ve o su diyene kadar suyu vermeyin. Kendi dilşnde kelşmelerin yeni bir adı olması da kelimeden sayılır. Mesela ekmeğe nam demesi suya bu demesi. Ve genellikle ismiyle hitap edin kafa karışıklığı olmasın
Damla B.

Damla B.

29 Ağustos 2026 08:21
Anlamıyormuş gibi yapın. Bebekler işaret ettiği şeyi alınca konuşmuyor. Eğer siz onu anlamazsanız zamanla iletişim kurabilmek için kelime kullanır. Mesela benim kızım acıktığında ağlıyordu sürekli "acıktın mı? Mama yiyelim mi? " Diye sordum anlamamazlığa geldim. İlk başlarda derdini anlatamıyor diye sinirlenip bağırıyodu şimdi acıktın mı diye sorunca eğer açsa mama diyor hemen. Yani kolaylarına geliyor ıh ıh diye işaret etmek  siz olabildiğince her istediğinin ismini söyleyin ve biraz da anlamayın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir