18 Ay Hiç Diş Yok

149 görüntüleme
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 12:33
18 aylık erkek bebek henüz hiç dişi çıkmadı sancısı falan da yok .tahlillerinde dişine engel olacak bir sorun görmedi doktor ama endişeleniyorum da . Var mı benzer durum yaşayan gözden kacirdigim ya da yapmam gereken birşey olabilir mi diye tedirginim
N

Nur A.

24 Ocak 2026 12:41
Merhaba Diş yeri belli oluyor mu
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 12:45
Hayır maalesef öyle bir kabarma belirginlik de yok yani sanırım çok da anlayamıyorum tecrübem olmadığından
N

Nur A.

24 Ocak 2026 12:51

Arzu.G

Hayır maalesef öyle bir kabarma belirginlik de yok yani sanırım çok da anlayamıyorum tecrübem olmadığından

https://share.google/IzlZdqReAmo6cGwnC bağlantıdaki gibi diş etinin altında dişleri belli oluyorsa çıkar ama belli olmuyorsa çocuk diş hekimine gösterin bence (pedodonti)
A

Ayşegül Ü.

24 Ocak 2026 12:54
Babası ne zaman çıkarmış, belki onu öğrenebilirsiniz. Aile hekimimiz diş çıkarma genelde babaya çekiyor demişti.
Afranur K.

Afranur K.

24 Ocak 2026 12:55
18 ay üst limit, isterseniz Pedodonti bölümüne gidin, öneri olarak da bulunduğunuz şehirdeki diş hekimliği fakültesine gitmeniz şeklinde olur. Hızı bir biçimde uzman hekime orada ulaşabilirsiniz.
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 13:04
@Nur Altun hayır böyle belirginlik yok diş etlerinde .3 çocuk doktoruna gösterdim bekleyebiliriz 2 yaşına kadar dediler .pedodonti mantıklı bir gostereyim
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 13:08
@Ayşegül Ünal ben de babası da geç çıkarmısiz dişleri ama bu baya gecikti herkes garipsiyor soruyor ben de tedirgin oldum artik
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 13:09
@Afranur Keskin Haklısınız ben bir göstereyim pedodontiye
T

Tuğba B. ..

24 Ocak 2026 13:10
18ay geç d vitamini eksiksiz veriyorsunuz değil [mi.Yemeğini](mi.Yemeğini) rahat yiyebiliyormu
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 13:14
@Tuğba Beyazgül yumuşak besinlerle besleniyor hala çok sert ve büyük parçalar veremiyorum elbette. D vitamini daha önce düşük çıkmıştı ocean yeterli gelmedi farklı marka tedavi dozuyla duzeltmistik şuan sorunu yok .tahlillerinde dişe sebep olabilecek sorun yok dedi doktorlar
T

Tuğba B. ..

24 Ocak 2026 13:17
Doktorlar sorun yok dediyse canınızı sıkmayın Arzu hnm .Elbet çıkarır Allahın izni ile
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 14:25
@Tuğba Beyazgül haklısınız ama annelik işte hep evham 🙂teşekkür ederim 🌸
G

Gamze M.

24 Ocak 2026 14:55
Tiroitlerine de bakıldı mı o da etkenmiş
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 14:57
@Gamze Matlıoğlu Evet gamze hanım tüm kan değerlerine 2-3 kez bakıldı 9.aydan beri ama etkileyecek seviyede bir anormallik goremediler
G

Gamze M.

24 Ocak 2026 15:02
O zaman endişelenmeyin Arzu hanım doktorlar da sorun yok demiş her bebek kendine özel etrafa da kulaklarınızı tıkayın herkes her şeyi çok biliyor maalesef
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 15:07
@Gamze Matlıoğlu Haklısınız Tabii ki eninde sonunda çıkacak nasılsa ama işte insanlar düşüncesizce sürekli sorguladığı için ister istemez korkuyor insan biyerde yanlış mı yapıyorum diye 🥲
G

Gamze M.

24 Ocak 2026 16:07

Arzu.G

@Gamze Matlıoğlu Haklısınız Tabii ki eninde sonunda çıkacak nasılsa ama işte insanlar düşüncesizce sürekli sorguladığı için ister istemez korkuyor insan biyerde yanlış mı yapıyorum diye 🥲

Soranlara doktorlarımız bir sorun olmadığını söylüyor ama tabi siz daha iyi bilirsiniz sonuçta doktorlardan daha bilgilisiniz deyip tiye alın bence bir daha soracaklarını sanmıyorum 😊
Afranur K.

Afranur K.

24 Ocak 2026 16:14

Arzu.G

Yanlış olacak ne var ortada, ağzı olan konuşuyor. Herkes kendi çocuğunu büyütürse bence bütün sorun ortadan kalkar.

Geç çıkmasının bi sebebi yoksa doktorlar tarafından araştırıldıysa bence keyfini sürün, çocuğunuz bilinçleniyor diş fırçalamayı daha rahat öğrenecek. Bu sayede de dişlerine diğer bebeklerden daha güzel bakacak. 5.-6. Ayda diş çıkarınca annelerin işi saha zor oluyor onu temizlemek için uğraşıyor. Siz öğretirsiniz çocuğunuza o da kendi yavaş yavaş yağar.

Bu arada diş hekimi de söyleyecektir yetişkin dişleri de geç çıkabilir burada geç çıktığı için yine o dönemde de tedirgin olmayın. Diş bu illaki gelecek ağzına, çürütmeden sağlam bi biçimde bakmayı nasip etsin Allah
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 17:12
İçimi rahatlattiniz hanımlar teşekkür ederim 🌸 keşke herkes sizler gibi duyarlı anlayışlı olsa ama maalesef anne oldukları halde anneleri telaslandirmayi çok seviyor toplulumuz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir