18 Ay Hiç Diş Yok
149 görüntüleme
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 12:33
18 aylık erkek bebek henüz hiç dişi çıkmadı sancısı falan da yok .tahlillerinde dişine engel olacak bir sorun görmedi doktor ama endişeleniyorum da . Var mı benzer durum yaşayan gözden kacirdigim ya da yapmam gereken birşey olabilir mi diye tedirginim
N
Nur A.
24 Ocak 2026 12:41
Merhaba Diş yeri belli oluyor mu
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 12:45
Hayır maalesef öyle bir kabarma belirginlik de yok yani sanırım çok da anlayamıyorum tecrübem olmadığından
N
Nur A.
24 Ocak 2026 12:51
Hayır maalesef öyle bir kabarma belirginlik de yok yani sanırım çok da anlayamıyorum tecrübem olmadığından
A
Ayşegül Ü.
24 Ocak 2026 12:54
Babası ne zaman çıkarmış, belki onu öğrenebilirsiniz. Aile hekimimiz diş çıkarma genelde babaya çekiyor demişti.

Afranur K.
24 Ocak 2026 12:55
18 ay üst limit, isterseniz Pedodonti bölümüne gidin, öneri olarak da bulunduğunuz şehirdeki diş hekimliği fakültesine gitmeniz şeklinde olur. Hızı bir biçimde uzman hekime orada ulaşabilirsiniz.
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 13:04
@Nur Altun hayır böyle belirginlik yok diş etlerinde .3 çocuk doktoruna gösterdim bekleyebiliriz 2 yaşına kadar dediler .pedodonti mantıklı bir gostereyim
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 13:08
@Ayşegül Ünal ben de babası da geç çıkarmısiz dişleri ama bu baya gecikti herkes garipsiyor soruyor ben de tedirgin oldum artik
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 13:09
@Afranur Keskin Haklısınız ben bir göstereyim pedodontiye
T
Tuğba B. ..
24 Ocak 2026 13:10
18ay geç d vitamini eksiksiz veriyorsunuz değil [mi.Yemeğini](mi.Yemeğini) rahat yiyebiliyormu
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 13:14
@Tuğba Beyazgül yumuşak besinlerle besleniyor hala çok sert ve büyük parçalar veremiyorum elbette. D vitamini daha önce düşük çıkmıştı ocean yeterli gelmedi farklı marka tedavi dozuyla duzeltmistik şuan sorunu yok .tahlillerinde dişe sebep olabilecek sorun yok dedi doktorlar
T
Tuğba B. ..
24 Ocak 2026 13:17
Doktorlar sorun yok dediyse canınızı sıkmayın Arzu hnm .Elbet çıkarır Allahın izni ile
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 14:25
@Tuğba Beyazgül haklısınız ama annelik işte hep evham 🙂teşekkür ederim 🌸
G
Gamze M.
24 Ocak 2026 14:55
Tiroitlerine de bakıldı mı o da etkenmiş
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 14:57
@Gamze Matlıoğlu Evet gamze hanım tüm kan değerlerine 2-3 kez bakıldı 9.aydan beri ama etkileyecek seviyede bir anormallik goremediler
G
Gamze M.
24 Ocak 2026 15:02
O zaman endişelenmeyin Arzu hanım doktorlar da sorun yok demiş her bebek kendine özel etrafa da kulaklarınızı tıkayın herkes her şeyi çok biliyor maalesef
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 15:07
@Gamze Matlıoğlu Haklısınız Tabii ki eninde sonunda çıkacak nasılsa ama işte insanlar düşüncesizce sürekli sorguladığı için ister istemez korkuyor insan biyerde yanlış mı yapıyorum diye 🥲
G
Gamze M.
24 Ocak 2026 16:07
@Gamze Matlıoğlu Haklısınız Tabii ki eninde sonunda çıkacak nasılsa ama işte insanlar düşüncesizce sürekli sorguladığı için ister istemez korkuyor insan biyerde yanlış mı yapıyorum diye 🥲

Afranur K.
24 Ocak 2026 16:14
Geç çıkmasının bi sebebi yoksa doktorlar tarafından araştırıldıysa bence keyfini sürün, çocuğunuz bilinçleniyor diş fırçalamayı daha rahat öğrenecek. Bu sayede de dişlerine diğer bebeklerden daha güzel bakacak. 5.-6. Ayda diş çıkarınca annelerin işi saha zor oluyor onu temizlemek için uğraşıyor. Siz öğretirsiniz çocuğunuza o da kendi yavaş yavaş yağar.
Bu arada diş hekimi de söyleyecektir yetişkin dişleri de geç çıkabilir burada geç çıktığı için yine o dönemde de tedirgin olmayın. Diş bu illaki gelecek ağzına, çürütmeden sağlam bi biçimde bakmayı nasip etsin Allah
A
Arzu.G
24 Ocak 2026 17:12
İçimi rahatlattiniz hanımlar teşekkür ederim 🌸 keşke herkes sizler gibi duyarlı anlayışlı olsa ama maalesef anne oldukları halde anneleri telaslandirmayi çok seviyor toplulumuz