18 Ay Etkinlikleri
246 görüntüleme
Ö
Özlem Ş.
24 Haziran 2025 11:22
Önerisi olan var mı 🫶🏻

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
18 Temmuz 2025 21:46
Bebeğinizle bol bol farklı mekanlarda bulunup nesneler kişiler hakkında konuşabilirsiniz. Konumları, ne yaptıkları, yüz ifadeleri hakkında sohbet edebilirsiniz. Çocuğun sevdiği bir nesneyi saklayıp bulmasını sağlayın. Ya da ulaşamayacağı bir yere koyup farklı çözüm yolları üreterek eşyaya ulaşmasını sağlayın. Bunları yaparken art arda iki komut sıralayın (şimdi bardağı al, bardağı masaya götür gibi). İnsan vücudunun parçaları hakkında etkinlikle yapabilirsiniz. Çocuk şarkıları çok yardımcı olabilir sizlere. Örneğin Ali babanın çiftliğini söylerken aynı zamanda taklit şeklinde dans edebilirsiniz. Yine örneğin bir kitap okurken duyguları taklit ederek yüz ifadenizle göstererek onun da yapmasını bekleyebilirsiniz. Masaya karşılıklı oturup bir kutu boya koyup karşılıkla karalamalar yapabilirsiniz bunu yaparken boyaları birbirinizden değiş tokuş yapmanız yine faydalı olacaktır.

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
18 Temmuz 2025 21:47
Çok genel yazmaya çalıştım çocuğun gelişim dönemi doğrultusunda bunları çeşitlendirebilirsiniz tabiki
C
Candan D.
28 Temmuz 2025 23:28
19 ayına girecek ay sonunda oğlum var pek fazla üzerine düşüp oyun oynayamadım etkinlik filan bildim bileli ne zaman oynasak elimdeki oyuncağı alıyor kendi tutuyor ve bırakıyor başka çocuklarla da aynı herşey hep onundue oyun oynamaz ama saklanbaç kovalamaca topla gol zıplama birbirimize araba gönderme çok hoşlanıyor ama onun dışında oyun oynamaz konuşması da aslında bebekken badıldama zamanlarında baba dede güzel diyordu gel git sonra bu kesildi bir şey öğretmek istediğimde benim dediğimi tekrarlamaz ama tüm komutları bilir bunu mutfağa masaya götürür müsün tamam sen git ben de geliyorum çekmeceden ıslak mendili getirir misin bezini hepsini yapar ama şuan konuşma babasına işine gelirse baba diyor nadiren ama genelde ba gel demiyor artık gee kalk demiyor kaa git derken gii hareketleri ile de ifade eder ama mesela annen kim diyoruz beni gösteriyor o senin neyin diyoruz buu diyor beni işaret ediyor ama anne demiyor dede içinde geçerli dede nerede bu diyor gösteriyor dede de baksın sana diyoruz demiyor ama zorda kalıp işine gelirse dede diyor korkmalı mıyım bir de dans etmeyi çok seviyor dönerek oynayan videoyu gördü o zamandan beri dönerek oynuyoe başka figürler öğrendi yapıyor ama ayak ucunda yürüyor bazen nadiren genelde koşmaya dönerken bu figür mü yoksa otizm mi tüm bunlar bilmiyorum ismine tepki veriyor