18. Ay Aşısı

224 görüntüleme
A

Ayşe K. ..

31 Ağustos 2026 22:43
Oğlumun yarın 18. Ay aşısı var sosyal medyada herkes bu aşıdan sonra çocuğunun olumsuz yönde çok değiştiğini yazmış bende korkuyorum ne yapalıyım yaptıran anneler bilgi verebilir mi
Gül H. A.

Gül H. A.

31 Ağustos 2026 22:50
Bende bir yerde okumuştum 2 cocugumada yaptırdım. Kızım 6 aylık aşılarını geçenlerde yaptırdım. 5 li karma ve çocuk felci damlası . 18 ayda baktım aynısı 2. Dozları olmuş oluyor ama ekstra Hepatit A aşısı var. Hangisinden kaynaklı öyle bir şey denilmiş anlamadim . Ne gibi olumsuzluk oluşur söyleyinde bizde bilelim merak ettim
A

Ayşe K. ..

31 Ağustos 2026 23:12
Zaten bu ayda 3 tane aşı var ve ikisi daha önce yapıldı hepatitA ilk defa yapılacak. Olumsuz yön olarak da huy değişikliğinden bahsedilmiş genelde
H

Hülya A. ..

31 Ağustos 2026 23:27
Ben de gördüm bu tip seyleri sosyal medyada ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Çocuklar zaten her an huy değiştiriyor. Genelde otizmle alakalı söylentiler var asilarla bağlantılı olarak ama zaten bir şey varsa da çocuklar sosyalleşmeye başladıktan sonra çıkıyor ortaya yani tam olarak da bir buçuk yaş doneminden sonra. Ben asilarla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
E

Esen K.

31 Ağustos 2026 23:38
Otizm bu aylarda daha belirgin hale gelmeye başladığı için bu aşıya bağlayanlar olabiliyor. Bende sosyal medyadan etkilenmiştim ve doktorumla konuştuğumda bana bu şekilde açıklama yapmıştı. Biraz kendim de araştırınca bilimsel olarak da bir dayanağı olmadığı için gönül rahatlığı ile yaptırmıştım ve herhangi bir yan etkisini görmedik çok şükür.
Gül H. A.

Gül H. A.

31 Ağustos 2026 23:46
Başka yerden duydum aşı iyi değil falan filan. Çocuklarıma yaptırdım bazen acaba yaptirmasamiydi .bazen de yapmışım iyi olmuş ikilemiden çıkamıyorum . Görümcem iki oglunada hiç aşı yapamadı
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

1 Eylül 2026 11:55
16 aylık olduk şimdiye kadar devlet ve özel tüm aşıları yaptırdık hiçbir sorun da yaşamadık ve kalan aşıları da yaptırıcaz. Aşı karşıtlığı ne ara başladı dayanağı nedir bilemiyorum ama bilime inanıyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir