18 Ay Aşısı
79 görüntüleme

Büşra A.
28 Kasım 2025 11:06
Çocuğumun bütün aşılarını yaptırdım. Bugün 18. Ay aşısı için aradılar ama çok kararsız kaldım bu defa. Sosyal medyada bir çok söylenti var 18. Ay sonrası değişen çocuklar yönünde. Siz yaptırdınız mı? Çok gerekli mi? Otizmle bağlantısı olduğunu düşünmüyorum ama yine de korkuyorum.
N
Nur S.
28 Kasım 2025 11:41
Merhaba benim oğlum 34 haftalık prematüre bir bebek olarak dünyaya geldi devletteki ve tüm özel aşılarını yaptırdım aşılardan değil de dış etkenlerden bile çocuğa duyusal hasar verebiliriz her şeyi aşıya bağlamamak gerek sene 2025 aşı olduk bu oldu denilmesinin tuhaf her çocuk bir değil ama 24 aylık bir çocuk evde kavga gürültü yada bir fön Mak sesi bile çocukta duyusal hasara neden olup biranda tuhaf hareketler garip sesler korkulara neden olabiliyor ona bağrışması konuşmasını desteklememek anne mutsuz ise o çocuk zaten konuşmaz sürekli huzursuz reddetme iştahsızlık olabilir anneyi hisseder mutlu anne mutlu çocuk aşıdan oldu diyen kişiler lütfen biraz kendini sorgulasın
S
Senem D. ..
28 Kasım 2025 11:50
Ben de ne zaman aşı yaptıracak olsam tedirgin olup korkuyorum. 18 ay aşısıda iki kol bir ağızdan uygulanıyomuş. Çok ağır bunlar bebişlerimiz için Allah hepimize yardım etsin