17 Aylık İştahsız

203 görüntüleme

M. K.

30 Haziran 2026 20:18
Merhaba oglum 17 aylık ama ek gıda basından berı ıstahsız benı emıyor ama yemek yemek ıstemıyor. Yogurt corbası octı sımdıye kadar ne sebze ne meyve ıstemez.Yemeklere merakı da yok.Nereye kadar boyle olacak bunu yasayan ve duzelen var mı acaba
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Temmuz 2026 20:25
17 Aylık Bebeklerde İştahsızlık Sorunu

İştahsızlık sorunu, bebeklerde ve çocuklarda sıkça görülen bir durumdur. 17 aylık bebeğinizin iştahsızlık sorunu yaşıyor olması, sizin için endişe verici olabilir.

Bebeğinizin şu anda yalnızca anne sütü emmesi ve ek gıdalara ilgi göstermemesi normaldir. Ancak, bu durumun uzun süreli devam etmesi, bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan besinleri almasını engelleyebilir.

İştahsızlık Sorununun Nedenleri

Bebeklerde iştahsızlık sorununun birçok nedeni olabilir. Bazı olası nedenler:

1. Ek gıdaya geçiş süreci: Bebeğiniz yeni gıdalara alışmaya çalışıyor olabilir.
2. Gelişme dönemi: 17 aylık bebekler, hızlı bir büyüme ve gelişme dönemi geçirebilirler.
3. Hastalık veya rahatsızlık: Bebeğiniz hasta veya rahatsız olabilir.
4. Beslenme alışkanlıkları: Bebeğinizin beslenme alışkanlıkları, iştahını etkileyebilir.

Çözüm Önerileri

İştahsızlık sorununun çözümü için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Sabırlı olun: Bebeğinizin iştahı, zamanla gelişebilir.
2. Diversifikasi: Bebeğinizin diyetine, farklı gıdalar eklemeyi deneyin.
3. Yemek rutini: Bebeğiniz için düzenli yemek saatleri belirleyin.
4. Anne sütü: Bebeğinizin anne sütüne ek olarak, katı gıdalarla beslenmesini sağlayın.

Bebeğinizin iştahsızlık sorunu, uzun süreli devam ediyorsa, doktorunuzla görüşün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
s

sslslsl

1 Temmuz 2026 21:35
merhaba, sekilli tabaklar yapmayi denediniz mi oglumun cok hosuna gidiyor mesela patates puresinden civcivler yapiyorum onune koyuyorum birazini yiyor birazini dokuyor oyunla yemek yemis oluyor

M. K.

1 Temmuz 2026 21:45
sslslsl
merhaba, sekilli tabaklar yapmayi denediniz mi oglumun cok hosuna gidiyor mesela patates puresinden civcivler yapiyorum onune koyuyorum birazini yiyor birazini dokuyor oyunla yemek yemis oluyor
Denemedım ackkcası o kadar gergın oluyor kı beslenme zmanlarımız oyle seyler yapmak aklıma gelmedi
s

sslslsl

1 Temmuz 2026 21:55
Mine Köksal
Denemedım ackkcası o kadar gergın oluyor kı beslenme zmanlarımız oyle seyler yapmak aklıma gelmedi
illa yesin diye inatlasmamiz lazim zorladikca yemekle olumsuz bir bag kuruyorlar

ben ilk baslarda pinterestten bakiyordum tabaklara nasil ne yapabilirim diye bi sure sonra alistim simdi kafamdan uyduruyorum bazen geceden on hazirligimi yapiyorum (beyefendiyle zor oluyor yapmasi) hatta ayni tabaktan kendime de yapiyorum oyle daha da mutlu oluyor ayni anda ayni seyi yiyoruz filan ugrastirici ama en azindan yiyor

M. K.

2 Temmuz 2026 12:49
sslslsl
illa yesin diye inatlasmamiz lazim zorladikca yemekle olumsuz bir bag kuruyorlar

ben ilk baslarda pinterestten bakiyordum tabaklara nasil ne yapabilirim diye bi sure sonra alistim simdi kafamdan uyduruyorum bazen geceden on hazirligimi yapiyorum (beyefendiyle zor oluyor yapmasi) hatta ayni tabaktan kendime de yapiyorum oyle daha da mutlu oluyor ayni anda ayni seyi yiyoruz filan ugrastirici ama en azindan yiyor
Cok tesekkur ederım ben de deneyecegım,sizin oglunuz kac aylık benım ıglum henuz kendı yemeye baslamadı ben bırakmadım belkı de yesın dıye hep konusarak oyaladım ve yedırdım
s

sslslsl

4 Temmuz 2026 01:54
Mine Köksal
Cok tesekkur ederım ben de deneyecegım,sizin oglunuz kac aylık benım ıglum henuz kendı yemeye baslamadı ben bırakmadım belkı de yesın dıye hep konusarak oyaladım ve yedırdım
oglum 13 aylik ek gidaya basladigindan beri onune koyuyorum ne kadar yerse tabi arada bende destek oluyorum yemesine ilk baslarda her taraf batiyordu ama zamanla alisti daha az dokmeye

valla en buyuk rahatlikmis kendi kendine yemesi hem onunla aramiz gerilmiyor hemde ben yedigim yemekten keyif aliyorum

M. K.

4 Temmuz 2026 22:19
Oyle tabii cok sanslısınız
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir