17 Aylık, Düzelmeyen Sert Kaka Sorunu
135 görüntüleme
K
Kübra O.
30 Kasım 2025 20:26
Merhabalar🌸 17 aylık bebeğimin yaklaşık 2 aydır kakası sert ve beslenmesini bir çok kez değiştirmeme rağmen düzelmiyor. Her gün 2-3 kez mutlaka kaka yapıyor ama kıvamı düzelmiyor. (Bebegim çok hareketli sıvı alımı da fena degil )Doktorumuz OptiFibre önermişti, fayda etmedi. 2 gün once yine doktorumuzun önerisiyle probiyotik kullanmaya başladık. Ayrıca Dulcosoft şurup da önerildi, henüz başlamadık. Bu durumu yaşayan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Betül ..
30 Kasım 2025 20:32
3,5 yaşındayız.10 güne yaklaşık kaka yapmama söz konusu olmuştu.Dulcosoft başladık 16 ml ile.Yarım çay bardağı olacak şekilde ilaç ve meyve suyu karışımı yapıp içiriyorum gün içinde kakasını orta halli cıvık yapmış oluyor.ishal durumu olana kadar 16 ml ile devam ediyoruz.İshal olunca 14 e düşüp 1 hafta aralıklarla 2 ml düşeceğiz.Tabi doktorumuz bu sürecin uzun olduğundan bahsetti.Hadi ishal oldu keseyim durumu olmayacak dedi.3. Şişeye geçtik hala ishal yok.Düzelene kadar devam ediyoruz.Ekstradan enterogermina Kids ile destekliyoruz.Umarım bu durumu da aşarız
K
Kübra O.
30 Kasım 2025 20:38
Paylaşımınız için çok teşekkürler, biz de her gün mutlaka kaka yapıyoruz ama kıvamı ne şekilde beslersem besleyeyim düzelmiyor, yaparken zorlanma vs de yok ama sebebini bir turlu anlayamadim endişelenmem gerekiyor mu bilemiyorum .Peki sizin kaka yapmama durumunuza ilişkin doktor sebep ne soyledi acaba? Neyden kaynaklı olabiliyormuş? Her gün kaka yaptığı için bagırsak çalışıyor ama yavaş çalışıyor olabilir dedi

Betül ..
30 Kasım 2025 20:41
Beslenme kaynaklı olduğunu ,.Yeşil yapraklı sebze tüketmesini bol su içmesini söyledi.Troid bezleri mi çalışmıyor diye sorduğumda ise öyle bir durum olsa gelişiminin yavaş olacağını ve saç dökülmesinin normalinden fazla olacağını söyledi.Kabızlıktan kastınız keçi pisliği gibi mi acaba
K
Kübra O.
30 Kasım 2025 21:34
Bazen keci pisligi gibi (ara ara) oluyor. Cogunlukla normal kaka seklinde ancak kıvam normalden sert🥹 Beslenme konusunda sıklıkla degiskenlik yapıyordum ama son 1 haftadır tamamen kabızlığa uygun bir plan uyguladım ancak asla degişmedi

Zehra Ş. ..
30 Kasım 2025 22:02
Portakal suyu incir kayısı kuru erik bunlar doğal lifli ve kabızlığı yumuşatan meyveler 2.5 yaşında oğlumara sıra kabızlık görürsem eğer bu besinlere ek olarak probiyotikli ev yoğurdu yediriyorum tavsiye ederim.ayran limon ve pilav makarna gibi besinler daha çok kabızlığı tetikleyebilir.gecmis olsun 👋
K
Kübra O.
1 Aralık 2025 05:34
Açıkçası ilk basta da belirttigim gibi beslenme konusunda deneyebilecegimiz her seyi denedik, ozel bir program hazirladik ve uyguladik duzelmedi. O yuzden buradan paylasmak istedim. Cok tesekkrler paylasimlariniz ve onerileriniz icin. 💕🌸🌸🌸
C
Cemre B.
2 Aralık 2025 10:32
Benim de bebeğim ek gıdaya başladığından beri kakası hep sert şu an 11 aylık, bazen keçi kakası gibi bazen büyük insan kakası gibi. Ama her gün kaka yapar. Ve zorlanmadan yapıyor. Bu sebeple problem olduğunu düşünmemiştim. Bu önemli bir problem mi? Yani çözüme yönelik aksiyon mutlaka almalı mıyım? Her yediğine zeytinyağ koyuyoruö, su içimi güzel. Her gün kabak vs sindirimi kolay sebzeler yiyor