17 Aylik Bebeğime Oyun Tavsiyesi

917 görüntüleme
B

Betül K.

17 Nisan 2026 19:55
Merhaba elimden geldiğince oyuncaklariyla oynatmaya çalışıyorum ama yetersiz olduğumu düşünüyorum. Bebeğimle neler yapabilirim. Etkinlik hazırlayacak vakit bulamıyorum açıkçası. Hazır oyuncaklar ile neler yapabilirim kendi kendine oyun oynamayı nasıl teşvik ederim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 20:25
17 Aylık Bebeğiniz İçin Oyun Tavsiyeleri

Bebeğinizin gelişimini desteklemek ve onunla kaliteli zaman geçirmek için çeşitli oyunlar ve aktiviteler planlayabilirsiniz. 17 aylık bebekler, motor becerilerini geliştirmeye, nesnelerle etkileşime girmeyi öğrenmeye ve bağımsız oyunlar oynamaya ihtiyaç duyarlar.

### Hazır Oyuncaklarla Oyunlar

1. Bloklar ve Küpler: Bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesi için bloklar ve küpler idealdir. Onlarla kuleler inşa edebilir, nesneleri yıkıp yeniden yapabilir.
2. Top Oyunları: Farklı boyutlardaki toplarla oyunlar oynayabilirsiniz. Topu yuvarlamak, birbirine geçirmek gibi aktiviteler motor becerilerini destekler.
3. Mutfak Gereçleri: Güvenli mutfak gereçleri, bebeğinizin nesnelerle etkileşimini sağlayabilir. Güvenli bıçak, kaşık gibi eşyalarla oynayabilir.
4. Kumaş Kitaplar ve Dokulu Oyuncaklar: Farklı dokulara sahip oyuncaklar ve kumaş kitaplar, bebeğinizin duyusal gelişimini destekler.

### Kendi Kendine Oyun Oynamayı Teşvik Etme

1. Oyuncakları Ulaşılabilir Hale Getirin: Bebeğinizin kolayca ulaşabileceği bir oyuncak alan oluşturun. Bu, onun bağımsız olarak oyunlar oynamasını teşvik edecektir.
2. Rotasyon Uygulayın: Her birkaç günde bir oyuncakları değiştirin. Bu, bebeğinizin ilgi duyduğu oyuncaklarla daha uzun süre meşgul olmasına yardımcı olur.
3. Güvenli Bir Oyun Alanı Hazırlandı: Bebeğinizin güvenle oynayabileceği, yumuşak zeminli bir alan hazırlayın. Bu, onun düşüp zararlanmasını önleyecektir.
4. Model Olun: Bebeğinizin yanında oturarak, onunla aynı oyuncağı oynayarak model olun. Bu, onun bağımsız olarak oynamasını teşvik edebilir.

### Zaman Yönetimi

- Kısa Süreli Etkinlikler: Bebeğinizin dikkat süresi kısa olduğundan, kısa süreli etkinlikler planlayın.
- Esnek Program: Programınızı esnek tutun. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre değişiklikler yapın.

### Sonuç

Bebeğinizle kaliteli zaman geçirmek ve onun gelişimini desteklemek için çeşitli yöntemler denemek önemlidir. Hazır oyuncaklarla yaratıcı oyunlar kurarak ve bebeğinizi bağımsız oyun oynamaya teşvik ederek, onun motor becerilerini, zihinsel gelişimini ve bağımsızlığını destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğiniz Hangi Yaşta Evde Nelerle Oynayabilir ❓
2. Tek Başına Oyun Oynama
3. Tek Başına Oyun Kuramama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ö

Özge U.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 11:33
Betül hanım merhaba, benim bebeğimde 17 aylık aynı sıkıntı bizde de var. Şöyle bir yöntem geliştirdim mutfakta alt çekmecelerden birini boşalttım ve içine tahta kaşıklar plastik kaseler ve renkli toplar koydum ben mutfakta iş yaparken orada oynuyor. Küçük bir sepet aldım çamaşır yıkayacağım zaman kıyafetlerini koyuyorum içine hadi bunu makinaya götür diyorum kendisi götürüp makinanın içine yerleştiriyor ya da çamaşır toplarken hadi bunları katla diye önüne koyuyorum. Yani mecburiyetten ev işlerine ortak ediyorum. Kalan zamanda da kitap okuyup küpleri dizmece ve şekil yerleştirmece oynuyoruz. Birde ezo sunal'ın çocuk şarkıları var onları açıyorum iş yaparken çok hoşuna gidiyor.
B

Betül K.

4 Mayıs 2026 11:38
Özge Ulusoy
Betül hanım merhaba, benim bebeğimde 17 aylık aynı sıkıntı bizde de var. Şöyle bir yöntem geliştirdim mutfakta alt çekmecelerden birini boşalttım ve içine tahta kaşıklar plastik kaseler ve renkli toplar koydum ben mutfakta iş yaparken orada oynuyor. Küçük bir sepet aldım çamaşır yıkayacağım zaman kıyafetlerini koyuyorum içine hadi bunu makinaya götür diyorum kendisi götürüp makinanın içine yerleştiriyor ya da çamaşır toplarken hadi bunları katla diye önüne koyuyorum. Yani mecburiyetten ev işlerine ortak ediyorum. Kalan zamanda da kitap okuyup küpleri dizmece ve şekil yerleştirmece oynuyoruz. Birde ezo sunal'ın çocuk şarkıları var onları açıyorum iş yaparken çok hoşuna gidiyor.
Çok teşekkür ederim bende bu şekilde ev işlerine dahil ediyorum acaba iş yapacağım diye ilgisiz mi bırakıyorum diye düşünüyordum ama bu şekilde de illaki katkı sağlıyoruz bebeklerimize değil mi?
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir