17 Aylık Bebeğim Yabancılardan Çok Korkuyor

282 görüntüleme
G

Gizem S.

4 Temmuz 2026 14:36
Merhabalar, kızım 17 aylık özellikle erkek yabancılardan çok korkuyor. Evimize gelen misafirler, dışarıda ona gülümseyenler… yaklaşıp bir de sevmek isterlerse ağlamaktan nefesini düzenleyemiyor. Benzer durumu yaşayan anneler var mı?
N

Nazlıcan

Premium Üye
4 Temmuz 2026 15:59
Bebeğim 2,5 aylıktan 4,5 aylığa gelene kadar 2 ay boyunca yaşadım bunu. Sürekli katılarak ağlıyordu krizler geçiriyordu, maalesef evden çıkamayacak hale gelmiştim. Daha sonra yavaş yavaş dışarı çıktım ama yabancıların onunla muhatap olmayacağı yerlere gittim önce, hatta akrabalara vs bile gittiğimizde ağladığını bildikleri için kimse onunla muhatap olmadı ilk başta. Daha sonra o ortama alışınca insanlar onunla ilgilenmeye başladı böyle böyle aştım. Belki sizde de böyle işe yarayabilir
G

Gizem S.

4 Temmuz 2026 16:01
Nazlıcan
Bebeğim 2,5 aylıktan 4,5 aylığa gelene kadar 2 ay boyunca yaşadım bunu. Sürekli katılarak ağlıyordu krizler geçiriyordu, maalesef evden çıkamayacak hale gelmiştim. Daha sonra yavaş yavaş dışarı çıktım ama yabancıların onunla muhatap olmayacağı yerlere gittim önce, hatta akrabalara vs bile gittiğimizde ağladığını bildikleri için kimse onunla muhatap olmadı ilk başta. Daha sonra o ortama alışınca insanlar onunla ilgilenmeye başladı böyle böyle aştım. Belki sizde de böyle işe yarayabilir
Teşekkür ederim yanıtınız için umarım biz de aşarız🙏🏻
G

Gizem S.

4 Temmuz 2026 16:03
Yalnız büyüdüğü için mi, benim de anksiyete öyküm var acaba bebeğime de mi geçti diye endişeleniyorum
N

Nazlıcan

Premium Üye
4 Temmuz 2026 16:59
Gizem Susar
Yalnız büyüdüğü için mi, benim de anksiyete öyküm var acaba bebeğime de mi geçti diye endişeleniyorum
Yani evet aslında yalnız büyüyor ben anneannesi ve babası oluyoruz gün içinde. Ama ben de eşim de aşırı sosyal insanlarız ikimizin çocukluğı da hiç yabancılayan şekşlde değilmiş bence bebekten bebeğe değişiyor
G

Gizem S.

4 Temmuz 2026 17:03
Nazlıcan
Yani evet aslında yalnız büyüyor ben anneannesi ve babası oluyoruz gün içinde. Ama ben de eşim de aşırı sosyal insanlarız ikimizin çocukluğı da hiç yabancılayan şekşlde değilmiş bence bebekten bebeğe değişiyor
Anladım çok teşekkür ederim 🙏🏻
F

Fatma S. ..

5 Temmuz 2026 00:00
Benim kızımda 18 aylık hala aynı normalde çocuklara kadınlara yapmıyor. Ama erkeklere yapiyor. Tanıdık yabancı farketmezin ya da genelde babası varken yapıyor bunu neden anlamış değilim
G

Gizem S.

5 Temmuz 2026 07:50
Fatma Saygılı
Benim kızımda 18 aylık hala aynı normalde çocuklara kadınlara yapmıyor. Ama erkeklere yapiyor. Tanıdık yabancı farketmezin ya da genelde babası varken yapıyor bunu neden anlamış değilim
Siz de eskiden anksiyete yaşadınız mı? Ben acaba bebeğime mi geçti diye düşünüyorum.
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2026 16:34
Bence normal yani surekli görmediği tanımadığı yada o an iç dünyasının nasıl olduğunu bilmedigimiz bence normal
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir