16 Aylık Konuşma

378 görüntüleme
D

Demet T.

19 Aralık 2025 22:43
Oğlum 16 aylık ve hiç kelimesi yok badıldama ses çıkarma var ama net kelime yok ekran hiç yok gün içinde aktif şekilde kitap okuma oyun oynama var taklit yeteneği var evde tek anne baba arada kuzenini görüyor
E

Elif

Premium Üye
20 Aralık 2025 09:29
Merhaba babıldamaya ne zaman başlamıştı acaba ?
D

Demet T.

20 Aralık 2025 10:15
Tamm ay olarak hatırlamıyorum ama bebeklern badıldama zamanı başlamıştı
E

Esra

20 Aralık 2025 20:01
Cinsiyetindedir acaba? Benim bebeğimde öyle . Aşırı endişeliyim
E

Esra

20 Aralık 2025 20:01
Komut alıyor mu? Arabayı getir dediğinizde getiririyor mu acaba ?
D

Demet T.

20 Aralık 2025 20:12
Evet komut alıyor getir götür koy al ver taklit güzel birlikte oyun oynama güzel tek sorun kelime çıkışı yok
E

Esra

20 Aralık 2025 20:45
Benim bebeğim komut pek almıyor pek , takliti güzel sadece ne yazık ki
D

Demet T.

20 Aralık 2025 22:05
Bazen bebekler yapmak istemiyor benim kide getir dedigimde işine gelmiyorsa getirmiyo ama genel olarak bakıldığında yapıyor
E

Elif

Premium Üye
26 Mart 2026 01:31
Demet Tunç
Tamm ay olarak hatırlamıyorum ama bebeklern badıldama zamanı başlamıştı
Kelime çıkarmaya başladı mı demet hanım
D

Demet T.

27 Mart 2026 00:54
Evet 20 aylık olduk 15 kelimesi var anlamlı
E

Elif

Premium Üye
10 Nisan 2026 11:31
Demet Tunç
Evet 20 aylık olduk 15 kelimesi var anlamlı
Kaçıncı ayda başladı acaba çıkarmaya benim de oğlum şuan 14 aylık 1 anlamlı kelimesi var anlama algılsma komut alma iyi anladığı kelime fazla ama Kendi söylemiyor
P

Pelin A.

10 Nisan 2026 11:52
Siz bol bol konuşun gün içerisinde ne yaptığınızı yüzüne bakarak anlatın. Bir uzmanı dinlemiştim kitap okurken metin gibi okumayın mimik yaparak anlatarak okuyun diyordu. Sürekli iletişim içerisinde olun faydasını göreceğinize inanıyorum.
D

Demet T.

10 Nisan 2026 12:51
Elif
Kaçıncı ayda başladı acaba çıkarmaya benim de oğlum şuan 14 aylık 1 anlamlı kelimesi var anlama algılsma komut alma iyi anladığı kelime fazla ama Kendi söylemiyor
18 aylıkken kelimeleri söylemeye başladı o aradaki farkı kapattı şimdiki uğradım 2 li kelimeler söylemesi her çocuk farklı gelişim gösteriyor bazen anne olarak çok evham yapıyoruz ama çocuk zamanı gelince herşeyi yapıyor bize düşen sadece desteklemek
Z

Zehra Y.

12 Nisan 2026 22:47
Demet hanım, benim oğlum da 11 aylık babıldama yok amneeee neenee diyor ve çığlık atıyor sadece. Kızım 5 aylıkken babıldamaya başlamıştı 1 yaşındayken en az 10 kelimesi vardı. Gerçekten her bebek farklı. Mesela ben de çok geç konuşmuşum hatırlıyorum babaannem beni her gördüğü bülbül kafesinden su içirirdi düşünün hatırladığıma göre bunları büyüktür baya hatta ziyarete götürüp ağzımı hocaya anahtarla açtırmışlardı 藍 eğer bebişiniz ismine dönüyor sosyal bir bebekse hiç kafanıza takmayın sonra da susmuyor diyeceğiz 藍 eşim 9 aylıkken konuşmaya başlamış kızım ona çekti oğlum da bana çekti. Geçen gün Osman hoca da bebeklerin bu tür gelişimlerinin anne babaya çekeceğini söylemişti. Sağlıkla büyütelim bebişlerimizi 殺
D

Demet T.

13 Nisan 2026 07:30
Zehra Yildizhan
Demet hanım, benim oğlum da 11 aylık babıldama yok amneeee neenee diyor ve çığlık atıyor sadece. Kızım 5 aylıkken babıldamaya başlamıştı 1 yaşındayken en az 10 kelimesi vardı. Gerçekten her bebek farklı. Mesela ben de çok geç konuşmuşum hatırlıyorum babaannem beni her gördüğü bülbül kafesinden su içirirdi düşünün hatırladığıma göre bunları büyüktür baya hatta ziyarete götürüp ağzımı hocaya anahtarla açtırmışlardı 藍 eğer bebişiniz ismine dönüyor sosyal bir bebekse hiç kafanıza takmayın sonra da susmuyor diyeceğiz 藍 eşim 9 aylıkken konuşmaya başlamış kızım ona çekti oğlum da bana çekti. Geçen gün Osman hoca da bebeklerin bu tür gelişimlerinin anne babaya çekeceğini söylemişti. Sağlıkla büyütelim bebişlerimizi 殺
Ahh ne kadar güzel bir mesaj benim ve bir çok annenin içini rahatlatir. Evet ilk zamanlar çok kafaya takiyodum ve uzuluyodum ama zamanla kelimeler geldikçe anladım her bebeğin bir zamano ve yapısı var. İçimi rahatlatan hep ismine tepki vermesi sosyal tepkiler vermesi soylediklerimi anlamasi uygulaması. Amin bütün çocuklarımız sağlıklı huzurlu olsunlar 珞
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir