16 Aylık Kabız

106 görüntüleme
E

Ecem

7 Mart 2026 02:17
Kullanmadığımız ilaç kalmadı (Duphalac, Aktalax, Dulcesoft, osmolak) 8.aydan itibaren bu kabızlık peşimizi bırakmadı. Götürmediğimiz doktor da kalmadı. Belki 3-4 defa gitmişizdir. Troid hormon testine bakıldı. Alerji olarak bakıldı, kanda demirde herhangi bi sıkıntı görülmedi. Libalaks da kullandık. Tekrar tekrar başa dönmekten sıkıldım. Çocuğum sürekli ayaklarını yere vura vura kaka yapıyor. Gözümün içine baka baka ağlıyor kıyamıyorum. Neler denedik, bir hafta glutenle besledim. 15 ay anne sütü aldı şuan bıraktırdım 1 aydır. Normal yemeklerden yiyor, kabız yapacak hiçbirşey vermiyorum. Genellikle çorba sürekli içiriyorum. Yayla, domates, şehriye vs. Yemesinde problem yok. Ama gerçekten çözüm bulamıyorum ne yapmam gerekiyor?
Çağla Y.

Çağla Y.

7 Mart 2026 06:11
Her gün bir öğünde mutlaka kuru kayısı bal kabağı armut vs verin' sabahları aç karnına da bir cay kaşığı zeytinyagi. Aynı sorunları yaşıyorum fakat bizim ki demir ilacindan kaynaklı marka değiştirsem de faydasını göremedik. Sabah normal kahvaltı öğleyin mutlaka armut kayısı kabuguyla bir haslanmis elma vs mutlaka bu sekilde veriyorum aksam normal yemek yiyor çorba olarak da bezelye Çorbası çok iyi gelmişti benim kızıma gerçekten zor bir süreç geçmiş olsun gün içinde de mutlaka ılık suya oturtun 10 15 dk oynasın oyalansın bağırsakları çok rahatlatıyor ılık su

Soğuk su veriyorsanız onu da ılık vermeye çalışın umarım faydasını görürsünüz
E

Elif B. Ç. ..

11 Mart 2026 23:38
Kabız olduğu zamanlarda kiviyi ezin ve içine 1-2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı koyun(marka önemli) o gün içinde yaptırıyor. Bunun dışın da günlük 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı yedirin. Benim oğlumda kabızlık sorununu çok yaşadık doktor doktor gezdim herşey normal çıktı, bütün doktorlar hep aynı ilacı veriyordu kullanmadım küçücük bebeğe uzun süreli o ilaçları vermek istemedim ve bu yöntemle 23. Aya kadar geldik. Hindistan cevizi yağını tek geçerim, benim oğlumda da bilinen ishal yapan hiçbir gıda etki etmedi ne kayısısı ne zeytinyağı... İns tada hastalanmayançocuk hesabı var onu mutlaka takip edin
Ş

Şaziye

12 Mart 2026 17:20
İlk çocuğumda benim de aynı sorun oldu. Biz çareyi kayısı püresinde sabahları portakal suyu içirerek elma yedirerek çare bulduk. Su özellikle dikkat ettik. Genel olarak meyve ile besledik. Mersin’e gittiğimizde ejder ve avakado verdik günlük. Ejder de baya etki etmişti. 8. Ayda babası kakasını yapamıyor diye çocuğumun poposunu gerdirmiş kanamış beni aradı çok kötü yaşadık o dönemi. Sakın böyle şeyler yapmayın yanlış. Bizimki de bilmediğinden o ağladıkça babası da ağlamış. Neyse ki sorun olmadı. Cerraha da gösterdim bir şeyi yok dedi. Ama şu oluyor süreçte çocuk kakasını tutuyor bir süre. Onun içinde banyoya girin her gün sabah akşam. Bir leğen alın. Su hazırlayın. Oyuncaklarını da verin onun içinde oynasın. Oynayabildiği kadar. Banyonun sıcaklığını ona göre ayarlayın. Bu dediklerimi 1 hafta lütfen yapın sıkıntınız kalmayacağını garanti veriyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir