16 aylık bebeğim yemiyor kalkmıyor yürümüyor?
132 görüntüleme
Ş
Şule S. ..
3 Haziran 2025 14:01
Merhaba oğlum 36 hafta görünümlü 38 haftada doğdu. Doğum kilosu 2 800 boyu 49 santimdi. Şu an 16 aylık 9100 gram 80 santim. 8 aylıktan beridir oğlumun ek gıdası sıfır.
Emeklemiyor 2 aydır sürünüyor. Yatarken oturamıyor. Tutunup ayağa kalkamıyor koltuklardan sıralamıyor. Elinden tuttuğumuz zaman bile yürümek istemiyor. 3 aylıkken yüksekten düşüp kafatasında çatlak oluşmuştu. Psikiyatr, çocuk doktoru, nöroloji her bölüme gittim bir sorun yok. Tahliller testler temiz. Ama hala yemiyor ve yürümüyor. Bir ergoterapist travma olduğu için korktuğunu söyledi. Ne yapmalıyım nasıl devam etmeliyim? Benzer şeyleri yaşayanlar da duymadım görmedim etrafımda. Çok kafama takıyorum çok üzülüyorum.
Emeklemiyor 2 aydır sürünüyor. Yatarken oturamıyor. Tutunup ayağa kalkamıyor koltuklardan sıralamıyor. Elinden tuttuğumuz zaman bile yürümek istemiyor. 3 aylıkken yüksekten düşüp kafatasında çatlak oluşmuştu. Psikiyatr, çocuk doktoru, nöroloji her bölüme gittim bir sorun yok. Tahliller testler temiz. Ama hala yemiyor ve yürümüyor. Bir ergoterapist travma olduğu için korktuğunu söyledi. Ne yapmalıyım nasıl devam etmeliyim? Benzer şeyleri yaşayanlar da duymadım görmedim etrafımda. Çok kafama takıyorum çok üzülüyorum.
M
Meltem T. ..
3 Haziran 2025 23:02
genetik bölümüne gittiniz mi? yani bebeğinizin genetik, metabolik ve nörolojik bir hastalığının olmamasından emin olmanız gerektiği için söylüyorum. düzeltilmiş 11. ayda hala desteksiz oturamıyordu oğlum. 35+4 ye doğdu. nöroloji doktoruna muayene götürdüğüm gibi destek alması gerektiğini söyledi. 11. ayda fizyoterapi ve duyu bütünlemeye başladık. fizyoterapi ye başladığımız 2. haftadan sonra desteksiz oturmaya başladı. 15 aylıkken de kalkıp kendi oturmaya başladı. bu süreçte söylediğim bölümlerden tüm test tahlilleri yaptırıp herhangi bir hastalığı olmadıgına da emin olduk. Dr muz destek almaya devam edin dedi. benim oğlumda emeklemiyor, tutunup kalkmıyor, veya sıralamıyor. ama herhangi bir hastalık olmadıgı için artık içimiz daha rahat, gelişimine destek olmak için de fizyoterapi ve duyu bütünleme ye devam ediyoruz.
M
Meltem T. ..
3 Haziran 2025 23:03
1 ay kadar da konuşma ve dil terapisine götürdüm aynı zamanda. çünkü oğlumda tüm gelişim alanlarında gerilik var. 18. ayda hala bir kelimesi olmazsa tekrar dil ve konuşma terapisine de başlatacağım
Ş
Şule S. ..
8 Haziran 2025 12:36
Genetik bölümüne gitmedim sadece hiç aklıma gelmedi doğrusu. Nörolojiye gitmiştim bir sorun olmadığını söylediler bitti. Benim de oğlumda eksikler çok motor bilişsel eksiklikler var kelime de 3 tane falan var sadece