16 ay erkek bebek büyüme geriliği

225 görüntüleme
A

Aslıhan ..

29 Mayıs 2025 18:27
16 aylık bebeğim doğum kilosu 2.420 gram şuan 8.800 gram civarındadır. Belki doğum kilosuna göre normaldir ama yaşıtlarına göre küçük diyor doktor. Bu şekilde olan var mı ilerleyen zamanlarda düzeldi mi kilosu yada aynı devam ettiyse sorunsuz büyüdü mü ?
G

Gamze Y. ..

29 Mayıs 2025 18:32
Benimde kızım 24 aylık 9.500 kg malesef ki küçük yaşıtlarına göre minyon duruyor üzülmek istemiyorum konuşma da çok az napacağımı bende bilemiyorum
A

Aslıhan ..

29 Mayıs 2025 19:08
Doğum kilosuda önemli etken tabi ki ve yemiyorsa yemiyor yani elden birşey gelmiyor. Benimki de 9 10 kelime söylüyor ama bazılarını bilerek söylemiyor gibi bende dilde geride kalıyor diye endişeliyim
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

29 Mayıs 2025 21:56
Özellikle ilk 24 ayda bebekler doğum kilosuna ve kaç haftalık doğduğuna göre özelleştirilmiş listelerle takip edilmelidir. 24 aydan sonra da eğer kronik bir hastalığı yoksa işin içerisine anne ve baba genetiğie katılarak takip süreci devam ettirilmelidir.  sizin de soylediginiz gibi doğdu kiloya göre normal gidiyor fakat Türkiye ortalamasına göre küçük bir bebeğiniz var. Gelişim eğer geri kalmamışsa endişe etmeyin ve takibe devam edin.
A

Aslıhan ..

30 Mayıs 2025 20:36
Çok teşekkürler hocam anne baba olarakta uzun ve iri değiliz :) gelişim olarak yürüyor koşuyor merdiven tırmanmaya çalışıyor ve zamanında yaptı tüm hepsini de .Yaklaşık 10 kelimesi var dediklerimizi anlayıp yapıyor sadece dil gelişimi için şuan çabalıyorum göz teması kurarak konuşmak şarkı söylemek kitap okumak vb.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir