15 Günlük 4060 Kg

177 görüntüleme
Y

Yağmur A.

25 Ağustos 2026 17:34
Emerken çok uyuyor. Doktorumuz son damlasına kadar anne sütü verin sonra mamayla takviye verin dedi. Sarılık öyküsüde oldu tabii. 11 de şu an sarılığı yükselmedi. Kilosu nasıl sizce? Uyuma döngüsü ne zaman azalır ve mamayı kesebilir miyiz ilerde
N

Nazlıcan

Premium Üye
25 Ağustos 2026 17:44
Doğum kilosu da önemli tabi, ilk 1 ayda 800 ile 1000 gr almış olması bekleniyor. Yani yaklaşık günde 25-30 gr gibi düşünebilirsiniz. Benim bebeğim de sarılık oldu 13e kadar yükseldi 5 gün küvezde kaldı, doğum kilosu 2900dü 1 ay sınra 4100 olmuştu mesela, o yüzden doğum kilosu ve günlük/aylık kilo alımını bilmeden kimse yorum yapmaz.

Uyuma döngüleri dönem dönem azalıyor, sarılık sebepli uyku sarılık bitince geçiyor, ben bebeğimi 2 ay boyunca maks 2 saatte bir uyandırdım daha sonra sarılık bitince hiç uyumamaya başladı 😅

Süt üretiminiz oturdukça eğer yeterli geliyorsa mamayı kesersiniz tabi o da doktorunuzun tavsiyesiyle, bol bol emzirip uyarı yapın emzirdikçe sütünüz artacak. Biberonla değil de kaşıkla vermeye çalışın. Emmediğinde de sağıp verebilirsiniz az bile gelse mamayla takviye de yapsanız yine de sağın o da uyarım yapar
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir