15 Aylık Oğlum Hiç Bir Şey Yemiyor, Ferrum Kullanıyor

134 görüntüleme
M

Meysa

27 Kasım 2025 19:20
Oğlum ek gıdaya başladığından beri iştahlı bir bebek olmadı. Aynı zamanda çok da seçici besleniyor. Kaşık reddi var ve süt ürünlerini yemiyor. Ama son 1 aydır katı gıdayı tamamen reddetmeye başladı. Kan tahlilinde ferritin değeri 7.7 çıktı demir (SERUM PLAZMA ise 41 çıktı. Doktor Ferrum hausman sabah ve akşam birer ölçek başladı(5ml kaşık). İki kutu şurup kullandıktan sonra tekrar tahlil verecek. Oğlumun iştahı bu ilaç sebebiyle mi tamamen kesildi? İlaç ne zaman etki eder iştah normalleşir acaba
İlsu O. K.

İlsu O. K.

27 Kasım 2025 19:49
Merhaba; prematüre takvim yaşı 9 aylık (düzeltilmiş 7 aylık) oğlum. 9.ay tahlilleri sonrası bizimde ferrittin değerimiz 9 - demir serum plazma 58 çıktı. Özellikle bugün tahlil sonrası sordum demir damlasının miktarını çoğaltalım diyince iştah,kusma vs ekstra birşey olur mu diye çünkü miktarı baya arttı bizimde. Demir ilacı iştah kesmez dedi. Biz başka bir demir ilacı kullanıyoruz çünkü yoğunbakımda ferrum başlanmıştı bağırsak sorunumuz olduğu için iyi gelmemişti değiştirmişlerdi. Sizinde dediğiniz gibi zaten başlangıçtan beri iştahlı değilmiş. Fakat burada iştah derken neyden söz ediyoruz şimdi biz anneler bizim istediğimiz kadar yemediklerinde iştahsız diyebiliyoruz. O yüzden yine doktorunuzun bebeğinizin kilo ve gelişimine bakarak yorum yapması daha doğru olur. 🙏🏻🌸
M

Meysa

27 Kasım 2025 19:51
Sadece anne sütüyle yaşıyor neredeyse tamamen reddediyor katı gıdayı
İlsu O. K.

İlsu O. K.

27 Kasım 2025 20:15
Doktorunuz gelişimi ile ilgili bir değerlendirme yapmıştır. Üzerine ekstra bir şey demem doğru olmaz ama uygulama içinde beslenme danışmanları var bir konu başlıklarına bakın isterseniz.🙏🏻🌸 yeme bozuklukları konusunda bir ergotetapitede danışabilirsiniz. İştah kaynaklı mı, katı gıdaya hassasiyetimi var duyusal vs gibi değerlendirmekte yol almanıza yardımcı olur
M

Meysa

28 Kasım 2025 16:26
Teşekkür ederim cevabınız için. Osman bey hangi sorulara cevap veriyor acaba ona nasıl ulaşırım biliyor musunuz buradan
İlsu O. K.

İlsu O. K.

29 Kasım 2025 00:37
Etiketleme yapın isterseniz, sanırım uygunluk oldukça bakıyor kendisi. Uygulama içerisinde topluluk kısmına girin sağda yukarıda uzmanlar bölümü var buradan başka hekimlerede bakabilirsiniz 🙏🏻
Ö

Öznur T.

2 Aralık 2025 10:21
emiyorsa ondan reddediyor olabilir
B

Bükre G. G.

10 Aralık 2025 22:38
Benim oğlumda aynı durumda 16 aylık kansızlık var . İştah hiç yok hele kaşık hiç almıyor nasıl olacak bilmiyorum benim psikolojim bozuldu bu iştahsızlık yüzünden

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir