15 Aylık Gündüz Uyumuyor Gece de Sık Kalkıyor

144 görüntüleme
S

Sümeyra

3 Temmuz 2026 16:02
Ne yaparsam yapayım gündüz asla uyutamıyorum gece 10 gibi yatırıyoruz yarım saat sonra su içmeye kalkıyor yatmadan önce verdiğimiz halde. Geri uyut uyutabilirsen. Uyuduktan sonra da 8-10 kez kalkıyor doğdu doğalı böyle çözüm bulan birileri varsa bana da yardımcı olabilir mi ?

Rutinimiz var ama pek işe yaramıyor normalde gündüz uyumaya başlamıştı tam da oh diyecektik ki yine başa sardık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Temmuz 2026 16:25
Gündüz uyumak ve gece uykusu sorunları 15 aylık bebeklerde oldukça yaygındır. Öncelikle, bebeğinizin gündüz uykusunu düzenlemek için bazı önerilere bakalım:

1. Gündüz rutininizi gözden geçirin: Bebeğinizin gündüz rutini düzenli ve uyumlu mu? Yemek, oyun, dinlenme gibi aktiviteleri belirli saatlerde yapıyor musunuz?
2. Gündüz uyku ortamını hazırlayın: Bebeğinizin gündüz uyuyacağı ortamı hazırlayın. Odası loş, sessiz ve serin olsun.
3. Uykudan önce sakinleştirici aktiviteler: Bebeğinizle uykudan önce sakinleştirici aktiviteler yapın. Örneğin, kitap okuyabilir, şarkı söyleyebilir veya masaj yapabilirsiniz.
4. Gece uykusunu düzenleyin: Gece uykusunu düzenlemek için bebeğinizi her gece aynı saatte yatırın. Yatmadan önce su içmesini sağlamak için sıvı alımını gün içinde düzenleyin.

Gece kalkmalarını azaltmak için ise:

1. Bebeğinizin karnı tok olsun: Yatmadan önce bebeğinizin karnı tok olsun.
2. Gece uykusu için uygun ortam: Bebeğinizin gece uyuyacağı ortamı loş, sessiz ve serin tutun.
3. Uykudan sonra tekrar uyutma: Bebeğiniz gece kalktığında, tekrar uyumasını sağlamak için sakinleştirici aktiviteler yapın.
4. Sabır ve süreklilik: Bebeğinizin uyku düzenini oturtmak için sabır ve süreklilik önemlidir.

Bu önerileri denediğinizde, bebeğinizin uyku düzeninde iyileşmeler olabilir. Eğer sorunlar devam ederse, bir uzmandan yardım almayı düşünün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir