15 Aylık Bebek Kelime Sayısı Az Nasıl Konuşturabılırın

289 görüntüleme
Z

Zeynep E. B.

20 Ağustos 2026 13:07
Merhaba kızım 15 aylık eliyle işaret ediyor ne istersek getiriyor kumandası oyuncagı jülide nerde dedıgımızde o bebegı bulup getırıyor bazı hayvanların seslerını cıkarıyor sordugumuzda kelimesi çok yok ve unutuyor 11 aylıkken lambayı gösterip lamba diyordu yaşına girince onu unuttu şimdi sıkışınca anne diyor baba diyor ama cok nadir bırşey ısteyecegı zaman falan demıyor ağlarken anne dıyor bazenköpeğe hav hav diyor böyle aşırı halde elle tutulur kelımelerı yok dede demıyor okadar cok söyledık söylüyoruz ama demedı sadece süreklı bak diyor herşeyi gösterı bak bak diyor ben ona hep bak bu çiçek bak bu lamba demiştim oyuzden herşeye bak diyor süreklı hep bakıyorum 1 yasına gırerkn bir süeü kelımesi olan çocuklar var 1 yasında ıkılı kelıme söyleyen cocuklar var bu konuda napabılırım bılmıyorum ekran cok az verıyorum yemek yapacagım zaman oda cok az ve actıgım şeyde konuşan bir kadın konuşmayı ögretıyor yani malesef baska hiç bir desteğim yok tayinle kocaeliden şanlıurfaya geldık burda arkadaşı akranı yok hergun parka cıkarıyorum ama ordakı cocuklar hem küfürlü hemde farklı şivede konuşuyor bazen kürtçe konuşuyorlar ben bıle anlamıyorum artıdan çok eksişsi var çünkü onun dısında hep kıtap bakıyoruz orda ki herşeyi bak diyip soruyor hayvanları vs ama krlıme az

ne zaman anne dicek baba dede dicek merakla beklıyorum :( ekstra başka ne yapabılrım yardımcı olurmusunuz
m

mrss

20 Ağustos 2026 13:17
Merhabalar benimde bebeğim 15 aylık aman aman bir konuşması yok horoz sesi yapardı unuttu Ekrem hiç göstermiyorum doğduğundan beri hergün kitap okumaya özen gösteriyorum bazen kitapta sorduğum hayvanları vs gösterir kendi de istediğini gösterir ama ıhıh diyor istediğine klima nasıl ses çıkarıyor deyince yapar hadi süpürge tutalım deyince kendince bir ses çıkarır emziği az saklasam meme der ama instagramda vs göründüğü gibi de konuşmuyor anne çok nadır der dün gün boyu babam dedi bugun demiyor mesela. 15. Ayda kontrolde doktorumuz normal olduğunu söyledi rahatladım etrafımda da konuşmuyor diye zorbalıyorlar beni stres oluyordum ama şimdi biraz daha akışına bıraktım benim düşüncem sizin de bebeğiniz gayet iyi önemli olan göz teması iletişim kurmaya çalışması diye düşünüyorum
Z

Zeynep E. B.

20 Ağustos 2026 13:19
mrss
Merhabalar benimde bebeğim 15 aylık aman aman bir konuşması yok horoz sesi yapardı unuttu Ekrem hiç göstermiyorum doğduğundan beri hergün kitap okumaya özen gösteriyorum bazen kitapta sorduğum hayvanları vs gösterir kendi de istediğini gösterir ama ıhıh diyor istediğine klima nasıl ses çıkarıyor deyince yapar hadi süpürge tutalım deyince kendince bir ses çıkarır emziği az saklasam meme der ama instagramda vs göründüğü gibi de konuşmuyor anne çok nadır der dün gün boyu babam dedi bugun demiyor mesela. 15. Ayda kontrolde doktorumuz normal olduğunu söyledi rahatladım etrafımda da konuşmuyor diye zorbalıyorlar beni stres oluyordum ama şimdi biraz daha akışına bıraktım benim düşüncem sizin de bebeğiniz gayet iyi önemli olan göz teması iletişim kurmaya çalışması diye düşünüyorum
Yani 15 aylık cocuk helişimi bu ve bu kadar herhalde bırkaç kişidende böyle duyuyorum sizde aynılarını anlattınız bazı cocuklar belkide cok akran gördüğü içinmi aktif cok konuşuyor bılmıyorum valla ya
m

mrss

20 Ağustos 2026 13:22
Benimi desteksiz büyütüyorum fazla akran görmüyor ama arada görse mesela sekiz yaşında kuzenim var onu gördüğünde güzel vakit geçiriyor kendi kendine bişeyler anlatıyor az daha büyüse oyun gruplarına dahil etmeyi düşünüyorum ben belki faydası olur
B

Beyza N. ..

20 Ağustos 2026 16:19
Merhabalar, benim de oğlum 16 aylık. Benzer durumlar bizde de söz konusu. Anne baba dede hariç pek bir şey söylemiypr. Bi şey gösterirken işaret edip bu diyor bir de. Önceden maymun miyav vs bir kaç kelimesi vardı. Ama şimfi hiç söylemiyor. Ayakkabıya abıkka diyor canı isterse o da. Ben de ekran hiç vermiyorum ama görüntülü konuşuyor yarım saat kadar her gün. Çevresinde hiç akranı yok ben de acaba o yüzden mi diyorum. Sosyal iletişimi yetişkinlerle iyi ama bebek görse korkuyor ve yanıma geliyor
D

Duygu Ç. ..

20 Ağustos 2026 16:56
mrss
Dr normal olduğunu söylemiş zaten stres yapmayın. Sizi zorbalayanlara da bir çift lafım var ama burda yazmayacağım...
D

Duygu Ç. ..

20 Ağustos 2026 16:59
Beyza Nur
Merhabalar, benim de oğlum 16 aylık. Benzer durumlar bizde de söz konusu. Anne baba dede hariç pek bir şey söylemiypr. Bi şey gösterirken işaret edip bu diyor bir de. Önceden maymun miyav vs bir kaç kelimesi vardı. Ama şimfi hiç söylemiyor. Ayakkabıya abıkka diyor canı isterse o da. Ben de ekran hiç vermiyorum ama görüntülü konuşuyor yarım saat kadar her gün. Çevresinde hiç akranı yok ben de acaba o yüzden mi diyorum. Sosyal iletişimi yetişkinlerle iyi ama bebek görse korkuyor ve yanıma geliyor
Kızım 17 aylık akran çok önemli gerçekten bir de Osman Bey'in bir açıklaması vardı bu konu ile alakalı ona fırsat vermeliymisiz mesela işaret ettiğinde anlamamış gibi yapıp onun söylemesini beklemeli yada suyu mu işaret etti bekleyip suyu mu istiyorsun demeliymisiz kızım da suya babildayarak bu diyor kediye bau diyor çok garip bu minik yaratıklar yahu
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

25 Ağustos 2026 17:27
Bence imkanınız varsa kalabalığa sokun köye götürün benim kızımda öyleydi köye gittik hav hav miyav me dede bunları ogrendi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir