15 Aylık Bebeğim Temas Sevmiyor Bağırıyor

209 görüntüleme
E

Ezgi g. d.

14 Mayıs 2026 12:43
Bebeğim şuan 15 aylık ve çok hırçınlaştı sürekli bağırıyor öpmek sarılmak istemiyor eline ayağına dokunduğumda bile kıyamet kopuyor istemediği her şeyde bağırıyor normal mi ve ne yapabilirim genelde desteksiz bakıyorum eşimde bende sakiniz çok fazla hayır kelimesini kullanmayız bazen dede ve nenesinde sık hayıra maruz kalıyor ama onlarda kızarak vs değildir neden oldu çocuk bir anda böyle bilemiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Mayıs 2026 12:55
Bebeğinizin 15 aylık olduğu dönemde hırçınlaşması ve temas sevmemesi normal bir durum olabilir. Bu yaş grubundaki çocuklar genellikle kendi bağımsızlıklarını keşfetmeye başlarlar ve sınırları test etmeye eğilimlidirler.

Bebeğinizin bağırma ve hırçınlaşma nedenleri birkaç şey olabilir:

Duyusal hassasiyet: Bazı çocuklar dokunma, sarılma veya öpülme gibi temaslara karşı hassas olabilirler. Bu durum, çocuğunuzun aşırı uyarılmış hissetmesine neden olabilir.
Bağımsızlık arzusu: 15 aylık çocuklar genellikle kendi başlarına hareket etmek ve karar vermek isterler. Bu durum, onlara daha fazla özgürlük ve kontrol sağlamak için önemlidir.
* Sınır testi: Çocuklar, sınırları test etmek ve ne kadar ileri gidebileceklerini görmek isterler.

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Sakin kalın: Çocuğunuzun hırçınlaşması sırasında sakin kalmaya çalışın. Bağırma veya cezalandırma gibi yöntemlerden kaçının.
2. Temas yavaş ve yumuşak: Çocuğunuzun temasla ilgili hassasiyetini anlayın. Dokunma, sarılma veya öpülme gibi temasları yavaş ve yumuşak bir şekilde yapın.
3. Hayır kelimesini doğru kullanın: Hayır kelimesini gerektiğinde kullanın, ancak aşırıya kaçmayın. Çocuğunuzun neyin kabul edilebilir olduğunu anlamasına yardımcı olun.
4. Rutin ve yapı: Çocuğunuzun günlük rutinini belirleyin ve bir yapı oluşturun. Bu, çocuğunuzun daha güvende hissetmesine yardımcı olabilir.
5. Destek: Eşinizle birlikte çocuğunuzun bakımını paylaşın. Bu, size daha fazla enerji ve sabır vererek çocuğunuzun hırçınlaşmalarını yönetmenize yardımcı olabilir.

Neden çocuğunuz bir anda böyle davrandı, bilemiyorum ancak çocukların gelişim süreçleri hızlıdır ve bu tür değişiklikler normaldir. Eğer çocuğunuzun davranışları sizi endişelendiriyorsa veya bu davranışlar devam ediyorsa, bir çocuk gelişim uzmanı veya pediatriste danışmanız önerilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğime Bağırmak İstemiyorum Yardımmm
2. Hırıltı
3. Kimsede Durmak İstemiyor Bana Aşırı Bağlı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Latife K.

Latife K.

15 Mayıs 2026 23:09
Ben şey düşündüm suan. Kendi kararlarını verdikleri bir dönem. Biz de 15 aylığız. İstemediği bir şey olduğunda inatlaşıyor, babannesi hayır dediğinde falan bildiğiniz cırlıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir