15 Aylık Bebeğim Konuşmuyor

99 görüntüleme
T

Tuğba A. ..

24 Mart 2026 23:43
15 aylık bebeğimde hiç kelime yok. Bazen birşey anlatır gibi oluyor ıhh ıhh diyor gerisi yok. Söylediğimiz herşeyi anlıyor arabayı sür sürüyor. Kuleleri yerleştir yerleştiriyor kumandayı ver telefonumu getir getiriyor. Ama kelime yok endişelenmeli miyim ?
Esra D.

Esra D.

24 Mart 2026 23:50
merhaba kızım sanırm sadece baba diyordu 15 ay civarıyken. 18 ay gbi biraz daha dillenmeye başlamıştı. Kuzenimin oğlu şuan 18’aylık tek kelimesi “aç” Her çocuk farklı oluyor. Biz ebeveynler heyecanlı sabırsısız sanırm. :)
S

Sümeyye S.

24 Mart 2026 23:58
Tuğba Hanım, merhaba. Sorunuzu okuduğumda Osman Bey’e canlı yayınlardan birinde sorulan bir soru geldi aklıma. Bulursam ekleyeceğim ama bulamadım. Şöyle hatırlıyorum bu durumla ilgili endişelenmenize gerek yok sanırım çünkü bahsettiğiniz kadarıyla bebeğinizin alıcı diliyle ilgili bir problem yok. 18. Aya geldiğinizde henüz hiç kelimesi yoksa o zaman bir çocuk doktoruna ya da dil ve konuşma terapistine gitmekte fayda var diye hatırlıyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir