15 Aylık Anlamlı Kelime Söylemiyor
95 görüntüleme
B
Burcu D.
7 Nisan 2026 13:06
Merhaba. Oğlum 15 aylık söylenen herşeyi anlıyor verilen komutları yerine getiriyor ama anlamlı kelimesi yok. Anne, baba, dede, mama, meme diyordu artık onları da söylemiyor yalnızca anne diyor o da canı isterse. Doğduğundan beri konuştum şarkılar söyledim kitaplar okudum. Şu an kitaplara çok ilgili sürekli önüme getirip içindeki nesneleri soruyor hepsine cevap veriyorum. Herşeyi işaret ederek gösteriyor ben de biraz bekleyip ismini söyleyerek veriyorum. Bu şekilde hata mi yapıyorum. Bazen akşam uykusundan önce yatağında ya da gün içinde kendi kendine birşeyler söylemeye çalışıyor ama anlamlı kelime çıkarmıyor. Tabi bunu her gün yapmıyor. Nerede yanlış yapıyorum konuşmasını desteklemek için ne yapmalıyım.
D
Dilara C. A.
7 Nisan 2026 13:30
Benim bebeğimde 13 aylık ve sadece anne diyor dediğiniz gibi. Alıcı dili çok iyi ama konuşma yok. Babıldama var dediğiniz gibi meme mama vs. Doktorumuz bol bol kitap okuyun dedi okuyorum da ama o ilk sayfadan sonra kalkıp başka oyuncaklarıyla oynuyor. Bir öneri çözüm bulursanız lütfen benimle de paylaşın 🙏🏻
Y
Yasemin B.
8 Nisan 2026 23:13
Benim ki de yeni 15 aylık oldu aynı anne baba meme mama bu kadar arada attı diyor herşeyi parmakla gösteriyor isteklerini bu yolla anlatıyor kitaplar şekiller herseyi tek tek söylüyorm ama yok yani