15. Ay Bir Memeden Emzirirken Diğerinden Süt Gelmesi
121 görüntüleme
B
Burçin E.
1 Mayıs 2026 22:53
Merhabalar. Kızım 15 aylık oldu ama ben hala bir memeden emzirirken diğerinden süt geliyor üstüm ıslanıyor. Neden hala terbiye olmadı.işe gittiğim günler sağım yapmazsam hala şişiyor. Sol göğsüm daha büyük ve daha çok süt var ama buna rağmen hala sol emzirirken sağdan da süt geliyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Mayıs 2026 22:55
Merhaba,
Bir memeden emzirirken diğerinden süt gelmesi, emzirme sürecinde sık görülen bir durumdur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:
Süt üretim dengesi: Her iki meme de süt üretir, ancak bazen bir meme diğerine göre daha fazla süt üretebilir. Bu durum, hormonal değişiklikler, emzirme sıklığı veya meme anatomisi gibi faktörlerle ilgili olabilir.
Süt kanallarının bağlantısı: Memelerdeki süt kanalları birbirine bağlıdır. Bu nedenle, bir meme emzirilirken diğerinden süt gelmesi mümkündür.
Senin durumunda, sol göğsün daha büyük ve daha çok süt ürettiği için sol memeden emzirirken sağdan da süt gelmesi normaldir. İşe gittiğin günler sağım yapmazsan şişmesi de doğaldır.
Bunu azaltmak için:
1. Daha sık emzir: Bebeğini her iki memeden de düzenli olarak emzir.
2. Sağım yap: Emzirmediğin memeden sağım yaparak sütünü boşalt.
3. Konforlu bir sütyen kullan: İyi bir sütyen, memelerini destekleyerek şişkinliği azaltabilir.
Emzirme sürecinde yaşanılan sorunlar her anne için farklıdır. Sabır ve denemelerle doğru yöntemi bulacaksın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sağ Göğsüm Sol Göğsüme Göre Cok Fazla Süt Üretiyor
2. Tek Göğüste Süt Azlığı
3. Sert mi Yumuşak mı? Memede Sütün Varlığını Ne Belirler?
Bir memeden emzirirken diğerinden süt gelmesi, emzirme sürecinde sık görülen bir durumdur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:
Süt üretim dengesi: Her iki meme de süt üretir, ancak bazen bir meme diğerine göre daha fazla süt üretebilir. Bu durum, hormonal değişiklikler, emzirme sıklığı veya meme anatomisi gibi faktörlerle ilgili olabilir.
Süt kanallarının bağlantısı: Memelerdeki süt kanalları birbirine bağlıdır. Bu nedenle, bir meme emzirilirken diğerinden süt gelmesi mümkündür.
Senin durumunda, sol göğsün daha büyük ve daha çok süt ürettiği için sol memeden emzirirken sağdan da süt gelmesi normaldir. İşe gittiğin günler sağım yapmazsan şişmesi de doğaldır.
Bunu azaltmak için:
1. Daha sık emzir: Bebeğini her iki memeden de düzenli olarak emzir.
2. Sağım yap: Emzirmediğin memeden sağım yaparak sütünü boşalt.
3. Konforlu bir sütyen kullan: İyi bir sütyen, memelerini destekleyerek şişkinliği azaltabilir.
Emzirme sürecinde yaşanılan sorunlar her anne için farklıdır. Sabır ve denemelerle doğru yöntemi bulacaksın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sağ Göğsüm Sol Göğsüme Göre Cok Fazla Süt Üretiyor
2. Tek Göğüste Süt Azlığı
3. Sert mi Yumuşak mı? Memede Sütün Varlığını Ne Belirler?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...