14,5 Aylık Püre Kıvamında Yeme Pütürlü Gıda Yememe
106 görüntüleme
M
Mehtap A.
7 Ocak 2026 18:50
14,5 aylık hala püre kıvamında yiyor her şey ve akışkan oluyor katı olunca öğütüyor pütürlü birsey verince direk kusuyor anne sütü almadı gece mama veriyorum ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun kendimi çok kötü hissediyorum lütfen..
K
Kübra Ç.
7 Ocak 2026 19:22
merhaba acaba oyuncakları yiyecekleri ağzına götürme durumu nedir, blw yöntemi mi deneseniz başta oynar arada bi ağzına götürüp denemiş olur.

Betül ..
7 Ocak 2026 19:22
Bizde öyleydik tanecikli yemek istemiyordu ama doktorumuz hep püre yerse ilerde tanecikli red eder demişti yavaş yavaş tenecikli yedirmeye başladım ve zorlanmadık o süreçte
M
Mehtap A.
7 Ocak 2026 19:24
Oyuncakları fela ağzına götürüyor sadece yemek olunca konu ağzına fazla almıyor yanlışlıkla alsa bile geri tükürüyor ben 6 aylık bebek ek gıdası gibi hazırlıyorum her şeyi çok zor çok yetersiz hissediyorum
M
Mehtap A.
7 Ocak 2026 19:25
Taneciklide vermeyi denedim bir günde tam 4 kez kustu artık pes ettim tek başımayım bide kimsem yok bakan eden yardımcı olan maalesef
K
Kübra Ç.
7 Ocak 2026 19:26
siz blw yapmaya devam edin bence diş dönemlerinde tükürme durumu çok oluyor, ama sevdiği şeyler oldukça yiyecektir ek olarak kanına da baktırın bazen eksik vitaminler de iştahsızlık yapıyor. anne tecrübesi yalnızca tıbbi bir yorum değil🙏
M
Mehtap A.
7 Ocak 2026 19:27
Blw de yapmıyor işte 😔 veriyorum eline önüne koyuyorum eliyle mıncıklıyor bazen ama ağzına götürme yok bazen eline bile almıyor
K
Kübra Ç.
7 Ocak 2026 19:31
siz ona göstererek yeseniz önünde ımm çok güzelmiş diyin ama müdahale etmeyin zorla yedirmeyin, diş döneminde mi şu an soğuk şeyler daha cazip gelebilir. sabırlı olun yalnızca, geçiyor hepsi üzülmeyin
M
Mehtap A.
7 Ocak 2026 19:54
Azı dişleri cıkıcak sanırım agzınıda açtırmıyor göremiyorum ama ne yaptıysam hiç fayda etmedi önünde şapurdadım neler neler yaptım mama sandalyesinde bile oturmuyor hala ana kucağında yediriyorum arka sırtına yastıkla dik destekleyerek ve YouTube açıyoruz sürekli agzınu açmıyor yoksa insan çaresiz kalınca her şeyi yapıyor o yüzden ne yapacağımı şaşırdım bilemez hale geldim
M
Mehtap A.
8 Ocak 2026 06:42
Evet biz onu yaşıyoruz tam olarak nasıl yapacağımı bende bilmiyorum her yolu denedim😔
G
Gülçin K.
8 Ocak 2026 07:13
Benim kızda 14 aylık olacak en başlarda hepcatalla ezip vermeyi denedimhiç kabul etmedi . 10. Ayına kadar aralarda sık sık pütürlü sunsamda yemedi. Sonra yavaş yavaş yemeye başladı çok bogulması oldu bende çok korkuyorum hala korkarım ama en azından parmak gıda haslama tarzı önüne koymaya yeni başladım. Biraz da bebek belirliyor sürecini bence. Yiyen bi bebek değil hala pütürlü parça verince çiğneyemez yiyemez. Kavurmalı yumurta yaptım küçücükdogradıö kavurmayı içine ağzındaınu ayırıp tükürüp atıyor çokzor yemek yemeyen yada seçen bebekler
M
Mehtap A.
8 Ocak 2026 07:14
Gerçekten çok zor bir lokma yesin diye bakıyorum resmen Allah yardımcımız olsun çok kötü hissediyor insan kendini çaresiz
B
Beyza B.
8 Ocak 2026 09:37
Benim bebeğim de aynı şeyleri yaşadı hala yaşıyor 17 aylık. Hep kustu hep kustu hiç alışamadı. Ağzına götürüp minicik de olsa yiyebildiği şeyi söyleyeyim siz de deneyin. Kendi yediğini görünce ağlamıştım. Doldurularak kurutulmuş çilek. E bebekte ve migrosta var. Ağızdan kolay yumuşadığı için yiyor. Benim oğlum bununla ağzına bişeyler götürmeye başladı. Ama hala doyasıya yiyemiyor birkaç ısırık alıp bırakıyor. Ağzına aldığında kolayca ezilen şeyler vermek lazım bisküvi bile sert olduğu için zorluyor yiyemiyor ama deniyorum. Çok iştahsız benimki de
B
Beyza B.
8 Ocak 2026 09:41
Bir de kusacak olduğu zaman hemen suluğunu uzatıyorum su içiyor. Kusmaktan korktukları için de yemek istemiyorlar kısır döngü oluyor
M
Mehtap A.
8 Ocak 2026 10:36
Çilekte aldım kuru meyvede aldım o meşhur olanlardan hepsinden aldım yemedi eline aldı attı heveslenmedi bile
M
Mehtap A.
8 Ocak 2026 10:37
Her yemek yedirdiğimde suluk yanımızda hatta ağzı bile açık hemen vereyim diye ama kusma hissi gelince bazen burnundan bile kusuyor ağlıyor korkuyor