14 Aylık Tutunup Kalkmıyor, Sıralamıyor
348 görüntüleme

Ayşe ..
25 Ağustos 2026 00:16
Oğlum haftaya 14 ayı dolduruyor. Ama henüz kendisi bir yere tutunup ayağa kalkmıyor, sıralamıyor. Elinden tutarsak ve o an istiyorsa adımlıyor. Yüz üstü koyarsak sürünüyor (kollardan destek alarak). Hiç emeklemedi. Popo üstü gidiyor. Gelişimi, beslenmesi, kilo alımı tahlilleri her şeyi iyi. Desteksiz oturma konusunda da hep iyiydi, oturmayı seviyor. Önceden yüz üstü durmayı asla sevmiyordu direkt kızıyordu. Şimdi yine vakit geçirebiliyor öyle. Sürünüyor bir yerden sonra yorulunca ağlayıp kaldırmamızı istiyor. Yani yatar pozisyondan oturma pozisyonuna kendisi geçemiyor. Bilmiyorum tedirgin olmalı mıyım?

Damla B.
25 Ağustos 2026 08:54
Merhaba benim kızım da 14 aylık olunca sıralamaya başladı yani öncesinde de az az yapıyodu ama gerçek anlamda 13 ayın sonunda 14 ayın başında yaptı. Elinden tutunca 2 adım atıp popo üstü oturuyodu hemen. Çok hızlı emeklediği için yürümeyi yavaştan aldı diye düşünüyorum. 15 aylık oldu son 1 haftadır kendi kendine 5 6 adım atmaya başladı. Son bir iki gündür de odadan odaya yürüyor ama yine de emeklemeyi tercih ediyor.
Bebeğiniz ayakta durabiliyor veya destekle adıl atıyorsa korkmayın bir sorun yoktur. Bazı bebişler ağırdan alıyor bu yürüme emekleme işini. 18 aya kadar yürümemesi normal.
13 ayllıkken aktivite masası almıştım düşe kalka onla oynamak için ayakta kalmaya başladı siz de deneyebilirsiniz. Bir de benim çocukluktan kalma bin git arabam vardı ona tutuna tutuna ite ite adımlamayı öğrendi.
Bebeğiniz ayakta durabiliyor veya destekle adıl atıyorsa korkmayın bir sorun yoktur. Bazı bebişler ağırdan alıyor bu yürüme emekleme işini. 18 aya kadar yürümemesi normal.
13 ayllıkken aktivite masası almıştım düşe kalka onla oynamak için ayakta kalmaya başladı siz de deneyebilirsiniz. Bir de benim çocukluktan kalma bin git arabam vardı ona tutuna tutuna ite ite adımlamayı öğrendi.
G
Gülcan Ş.
25 Ağustos 2026 09:56
Benim kızım 12 aylıkken emekledi hiç sevmezdi elinden tutup yürütülmeyi çok seviyor ama iş kendi kendine bir yere tutunup kalkmak olunca yapmak istemiyordu bir kaç hafta kanepe tutundurdum ellerimle de destekledim şimdi tutunup kalkabiliyor ama sıralama yok belki de ileri ki zamanlarda yavaş yavaş yapar benim kızım minyon zayıf gücü yoktur diye düşünüyorum suan 14 aylık bence korkmayın zamanı var siz desteklemeye çalışın
L
Lale
Premium Üye
25 Ağustos 2026 10:25
Koltuğun önüne kitap ya da sevdiği oyuncakları koyun sizde arkasında durun o şekilde önce ayakta durmasını teşvik edin sıralama gelecektir. Instagramda fizyomomblog sayfası var sayfayı takip edin videolarından destek alabilirsiniz. Durumunuzu da anlatın sizi doğru bir şekilde yönlendirecektir
C
Ceyda Ü.
25 Ağustos 2026 10:57
Merhaba, ben [14.aya](14.aya) geldiğinde bir yere tutunup kalkması gerektiğini biliyorum doktorumuz ve takip ettiğim doktorlar öyle söylemişti. Emekleme gelişim basamağı değil ama kalkıp tutunup sıralaması gerekli diye biliyorum. Siz yinede doktorunuzla görüşün derim.
E
Eda D.
25 Ağustos 2026 11:07
Bence yürüyüp sıralamaması normal olabilir ama yatar pozisyondan oturur pozisyona gelmesi için doktor görüşü alabilirsiniz
E
Eda D.
25 Ağustos 2026 11:12
Gerekirse çocuk doktoru tahliller yapıp fizik tedaviye yönlendirebiliyor kızım 34 haftada doğdu rutin kontrollerde fizik tedavi de vardı ne zaman gitsem evde egzersiz kağıtları verdiler onları 3-4 gün düzenli uyguladığımda hareketleri hep yaptı kızım hatta birkaç kerede you tube dan bebek egzersizleri bulup yaptırdım emekleme [vs.kızım](vs.kızım) yaptı hemen ayakta durmaya teşvik için buzdolabı magnetkerini kullandım duvara kitap yapıştırdım onlara bakmak dokunmak için ayakta kalmak istedi
H
Hasine K.
25 Ağustos 2026 11:21
Benim kızım da 12. ayına girdi benim de aklıma çok takılıyor emekliyor yatar pozisyonunda oturur pozisyona geçemiyor sadece yerde sürünüyor ve ayakta tutundurursam duruyor
Ben de bacak kaslarının gelişmediğini düşünüyorum
Ben de bacak kaslarının gelişmediğini düşünüyorum
H
Hasine K.
25 Ağustos 2026 11:21
Ama kızım çok tembel saatlerce popo üstünde otursa oturur kalkmak istediğinde de ağlıyor gidip alalım diye iki gündür oturup pozisyondan yüzüstü pozisyonuna geçmeyi öğrendi
H
Hasine K.
25 Ağustos 2026 11:22
Takip etmek araştırmak doktora götürmek önemli ama bence çocuktan çocuğa çok fark ediyor böyle şeyler

Ayşe ..
25 Ağustos 2026 17:09
Merhaba benim kızım da 14 aylık olunca sıralamaya başladı yani öncesinde de az az yapıyodu ama gerçek anlamda 13 ayın sonunda 14 ayın başında yaptı. Elinden tutunca 2 adım atıp popo üstü oturuyodu hemen. Çok hızlı emeklediği için yürümeyi yavaştan aldı diye düşünüyorum. 15 aylık oldu son 1 haftadır kendi kendine 5 6 adım atmaya başladı. Son bir iki gündür de odadan odaya yürüyor ama yine de emeklemeyi tercih ediyor.
İki elinden tutunca ama adımlıyor şükür. İstemediğinde onu da yaptıramıyoruz da yine de kendi kendine adımlar attığını görüyorum iki elinden tuttuğumda.

Ayşe ..
25 Ağustos 2026 17:11
Bence yürüyüp sıralamaması normal olabilir ama yatar pozisyondan oturur pozisyona gelmesi için doktor görüşü alabilirsiniz

Ayşe ..
25 Ağustos 2026 17:14
Koltuğun önüne kitap ya da sevdiği oyuncakları koyun sizde arkasında durun o şekilde önce ayakta durmasını teşvik edin sıralama gelecektir. Instagramda fizyomomblog sayfası var sayfayı takip edin videolarından destek alabilirsiniz. Durumunuzu da anlatın sizi doğru bir şekilde yönlendirecektir

Ayşe ..
25 Ağustos 2026 17:15
Ama kızım çok tembel saatlerce popo üstünde otursa oturur kalkmak istediğinde de ağlıyor gidip alalım diye iki gündür oturup pozisyondan yüzüstü pozisyonuna geçmeyi öğrendi
E
Eda D.
25 Ağustos 2026 17:43
Her bebek farklı oluyor demekki benim kızım 3 ayda döndü 6 ayda süründü 8 ayda emekledi ama 10 buçuk 11 ay olana kadar oturamadı tam 21 aylık halen oturmayı sevmiyor sanırım parkta sallayacakken oturtuyorum hemen kalkmak istiyor
L
Lale
Premium Üye
25 Ağustos 2026 20:47
Evet kendim ayağa kaldırıp koltuğa tutunarak ayakta kalmasını sağlıyorum öyle duruyor şükür, direkt bırakmıyor kendini aşağı. Söylediğiniz sayfaya göz atacağım, teşekkür ederim 🌷
Yükleniyor...