14 Aylık Öğünleriniz Nasıl?
139 görüntüleme
H
Helin Ö. B.
13 Ağustos 2026 15:19
Kızlar bebeğim iştahsız bir çocuk. Sabah yumrta ekmek vs tarzı akşam köfte pilav vs tarzı veriyprım. Öğlen ise ana öğün plarak değilde meyve veriyorum ama şöyle içerisine yoğurt crviz tahin kefir vs ekleyerek zenginleştiriyorum. Yemek zaten çok zor ve az yediği için bir öğünü bu şekilde veriyoum. 3 ana 2 ara vs deniyor ama bunu uygulayamıyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye14 Ağustos 2026 15:22
14 aylık bebeklerin öğünleri genellikle sık ve küçük miktarlar halinde olmalıdır. Bebeklerin iştahı ve yeme alışkanlıkları birbirinden farklı olduğu için endişe etmemelisin.
Bebeğine şu anda 3 ana öğün ve 2 ara öğün veriyorsan, ideal beslenme rutini oluşturmuşsun. Öğünleri zenginleştirmek için meyve, yoğurt, tahin ve kefir eklemelerin iyi fikirler.
Öğünleri daha çeşitli ve besleyici kılmak için şu önerileri deneyebilirsin:
1. Sabah öğünü: Yumurta, ekmek, peynir, sebze gibi çeşitli gıdalar ver.
2. Ana öğün: Öğle vakti sebze içeren yemekler, akşam vakti protein içeren yemekler verebilirsin.
3. Ara öğünleri: Meyve, yoğurt, tahin, kefir gibi sağlıklı seçeneklerle sürdür.
4. Yemek zamanı esnek ol ve bebeğinin iştah durumuna göre değişiklikler yap.
Bebeğine şu anda 3 ana öğün ve 2 ara öğün veriyorsan, ideal beslenme rutini oluşturmuşsun. Öğünleri zenginleştirmek için meyve, yoğurt, tahin ve kefir eklemelerin iyi fikirler.
Öğünleri daha çeşitli ve besleyici kılmak için şu önerileri deneyebilirsin:
1. Sabah öğünü: Yumurta, ekmek, peynir, sebze gibi çeşitli gıdalar ver.
2. Ana öğün: Öğle vakti sebze içeren yemekler, akşam vakti protein içeren yemekler verebilirsin.
3. Ara öğünleri: Meyve, yoğurt, tahin, kefir gibi sağlıklı seçeneklerle sürdür.
4. Yemek zamanı esnek ol ve bebeğinin iştah durumuna göre değişiklikler yap.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...