14 Aylık Kilo Alımı
62 görüntüleme
B
Büşra Ü.
1 Haziran 2026 00:36
Merhaba bebeğim 14 aylık geçen hafta tam 9 kilo oldu. Bu kiloya gelene kadar ne çektik 😄 dk 2400 / 37+5 te doğdu. Doğduğu günden beri minyon bir bebekti her görenin sürekli aynı soruları sorması ( çocuk 3 aylıkken kaç günlük diye sormaları mı dersiniz , neden böyle zayıf diye sormaları mı dersiniz ? ) beni bıktırdı ben içinden ne de olsa sağlıklı diye düşünürken biraz da kilo alması için her şeyi yaptım. Ek gıdaya geçince sabah öğle akşam şeklinde her öğüne dikkat ederek besledim. Ama 1 yaşına geldikten sonra çocuk iştahtan kesildi. Kaşık görünce kafayı çevirmeler ağzındaki besini çıkarmalar başladı. Çok zorlamadım akışına bıraktım ama bazı anlar dört saat yemek yemediği oldu zorlayarak verdim malesef… en son çocuk doktoruna randevu aldım bi kan tahliline bakalım diye o da en son 7 ay önce kan vermişsiniz değerler normal çıkmış dedi tekrar kan alıp canını yakmaya gerek yok dedi. Ama boyu ve kilosu persentile göre alt sınırda çıkınca ve anne babaya göre genetik olarak boyu kısa görülünce Çocuk endokrine götür orda hormonlarına baksınlar kan tahlilini de detaylı olarak orda yaptır dedi. Şu anda randevu bulunduğum ilçede asla yok. Sürekli bakmaya çalışıyorum. Kilo sorunumuz dışında başka bir problem yok şükür. Ama yürüme olmadı henüz son sürat emeklemeye devam emeklerken koşuyor adeta nefes nefese kalıyor. Ben bu zayıflığını enerjisine de bağlıyorum aşırı enerjik kucakta durmaz sürekli emekler. Kafam karışık ne yapsam bilemedim buraya yazıp fikir almak istedim belki aynı durumda olan vardır diye 🤷🏻♀️😊

Sibel Y.
1 Haziran 2026 00:44
kan değerlerinden demir değeri düşükse iştahsızlık baş gösterir,ve her bebeğin gelişimi birbirinden çok farklı iki çocuğum var biri çok iştahlı ve kilolu bebek kategorisindeydi on beş aylıkken yürüdü bir buçuk yaşına kadar bebeğin yürümesi beklenir sonrasında doktora götürürsünüz şüphe oluşabilir bazı bebekler geç yürüyor,şimdi ki bebeğimde çok iştahsız ağzını açmıyor zorlamıyorum besin reddi oluşuyor zamanla oda beslenecek biliyorum tadım şeklinde ilerliyoruz hareketli bebekler çok kilo tutmuyor bu da bir gerçek😄
B
Büşra Ü.
1 Haziran 2026 00:48
Ya bende kan değerlerinden şüphelendim 1 yaş sonrası için yaptırmak istedim ama doktor gerek görmedi en azından değerlerinden emin olurduk :/ ve evet kesinlikle hareketli bebekten kilo almayı beklemeyiz 😅
Yükleniyor...