14 Aylık Kanlı Kaka
170 görüntüleme
R
Rukiye
22 Haziran 2026 21:00
Merhaba bebeğim 14 aylık şlk defa kakada kan ve mukus oldu. Gece ateşliydi sabah ateşi düştü fakat 4 saat arayla kaka yaptı ve kanlıydı enfeksiyon var dedi kaka tahlili için yeni kaka bekledik ama yapmadı eve geldik antibiyotik yazmış doktor kullanmalı mıyım acaba boğazı da kızarık dedi ama bağırsak enfeksiyonu mı boğaz mı tam belli değil bu durumu yaşayan oldu mu

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
22 Haziran 2026 22:46
Merhaba bazı boğaz enfeksiyonlari bağırsak sistemini de etkileyerek probleme sebep olur ya da bir enfeksiyon kapinca bağırsakta ya da herhangi bir yerde bağışıklık düştüğü için diğer sistemler de etkilenecektir. Uzmanlarımız daha net bilgi vericektir .
H
Hayriye
23 Haziran 2026 00:43
Benim bebeğim 7 aylıkken oldu sadece kakası dediğiniz gibi değildi ama onun dışında ateş oldu kusma oldu kulaklarını tutup ağladı biz dişten sanmıştık ama yemek yemeyince kusunca doktora gittik hem kulak enfeksiyonu hemde bağırsak enfeksiyonu dedi doktor bize de antibiyotik verdi probiyotik verdi tabiki birde yanında antibiyotik kullanacak diye biz kullandık bebeğim hemen 2 3 günde düzeldi
R
Rukiye
23 Haziran 2026 00:50
Benim bebeğim 7 aylıkken oldu sadece kakası dediğiniz gibi değildi ama onun dışında ateş oldu kusma oldu kulaklarını tutup ağladı biz dişten sanmıştık ama yemek yemeyince kusunca doktora gittik hem kulak enfeksiyonu hemde bağırsak enfeksiyonu dedi doktor bize de antibiyotik verdi probiyotik verdi tabiki birde yanında antibiyotik kullanacak diye biz kullandık bebeğim hemen 2 3 günde düzeldi
R
Rukiye
23 Haziran 2026 00:52
@Osman Gönülal hocam bakabilir misiniz. Crp 35 çıktı
H
Hayriye
23 Haziran 2026 01:19
Maşallah şu an kaç aylık tekrarlamadı dimi. Osman hoca da hep gereksiz antibiyotik komusunda uyarıyor ya emin olamadım bi tanıdığın 4 aylık bebeği rsv deyip antibiyotik vermişler osman hoca bunun yanlış olduğunu söylüyor mesela
R
Rukiye
23 Haziran 2026 07:15
Şu an büyüdü 14 aylık yok şükür bir daha olmadı hiç öyle ama doktorumuz çok takip etti kafaya göre vermedi zaten antibiyotik kan tahliline göre verdi hatta 1 hafta sonra yine kan istedi emin olmak için bir daha değerlerine baktı düzeldi değerleri gereksiz tabiki kullanmamak lazım ama insan çocuğunu o halde görünce anlıyor mecbur tedavi olması gerektiğini doğru teşhisle ilaç kullanmadan geçmeyen hastalıklar var maalesef
Yükleniyor...