14 Aylık Bebek Uyku Düzeni

220 görüntüleme
S

Sevilay M. A.

31 Ekim 2025 22:51
Bebeğim 14 aylık sabah en geç 7 8 arası uyanıyor ama sabah uykusuna yatıramıyorm istemiyor öğlen uykusuna geçiriyorm 12 ile 1 arası maksimum 1 ya da 1bucuk saate yakın uyuyor akşam çok huysuzlanmaya başlıyor 8 de yatırıyorum acaba yanlışmı yapıyorm bilmiyorum lütfen 14 ay bebeği olan yazabilir mi?
M

Melike M.

1 Kasım 2025 00:32
7 de uyanıyorsa 11-12 gibi uykuya geçirin 1 yada enn fazla 2 saat uyusun.2 saati geçerse siz uyandırın.Gece uykusunada 20.00 da götürün.Bu şekilde bi deneyin isterseniz
S

Sevilay M. A.

1 Kasım 2025 14:55
O şekilde yapıyorm 1 saat uyuyor en fazla mesala bugun 1 saat 10 dk uyudu12 20 de uyandı akşam kaçta uyutaym uykuya direnebilir mi bilmiyorum 8 e kadar
M

Melike M.

5 Kasım 2025 00:47
O zaman günlük 1 uyku az geliyor olabilir.7 de uyanıp ilk uykusuna 10.00 2. Uykuya 14.30 gibi yatırın.Birde akşam 5 ten sonra asla uykuda olmasın.yine sabah 7 de kalkış 8 de uykuya geçiş olarak planlayın gününüzü birde.Belkide iki uyku istiyordur.10.00 da dirensede siz uyutmaya çalışın yinede.Bir kaç gün ilk uykuya aşırı derece direnirse o zaman gece uyuma saatini 7 ye çekin bence.Bu konunun uzmanı degilim tabiki sadece kendi fikirlerimi sunuyorum @Sevilay Maskar Altınöz
S

Sevilay M. A.

8 Kasım 2025 00:23
teşekkür ederim fikirleriniz için ama ilk uykuyu yapmıyor uyutmaya çalıssamda tek uykuya geçti onuda anca 1 1 buçuk saat kadar yapıyor 1 de yatırıyorm 2 2 bucuk arası uyanıyor akşam kaç gibi yatırmam gerekiyor peki yada bu uykuyu biraz daha ileri mi çeksem
S

Sifa D.

8 Kasım 2025 01:21
Merhaba, 14 ay için gayet iyi bir uyku düzenindesiniz aslında, tam olarak nasıl bir değişikliğe ihtiyaç duyuyorsunuz? Daha geç uyanmasını mı istiyorsunuz öyle ise öğlen uykusunu ve akşam uykusu yarım saat öteleyebilirsiniz belki.
1 yaştan itibaren tek uykuya düşmek oldukça yaygın ve normal, 1-2 saat arası uyku da öyle. Yatış saati de çok ideal aslında 😅 herkesin kurmaya çalıştığı düzendesiniz hiç bozmayın derim 🤭 Sağlıkla afiyetle büyütün 🙏🏻
K

Kübra G.

8 Kasım 2025 01:27
Biz de 14 aylığız bazen 1 bazen 2 uyku yapıyoruz öğlen 11-12 arası uykuya geçiyor ve 2 2 buçuk saat uyursa tek uyku ama 1 1.5 saat uyursa 2 uyku yapıyoruz 2. Uykuya 4-5 arası yarım saat 40 dk uyuyor akşam da 8-9 da yatıyor
Melek Ö. .

Melek Ö. ..

26 Mart 2026 04:56
Ben de benzer sorunları yaşıyorum ama 2. Uykuyu geç saatte yaparsa asla uyandıramıyorum ve o yarım saat bile 11-12 uyumasına sebep oluyor .Şimdi de 3.5-4 sularında uyanmayı alışkanlık haline getirmeye başladı .Öncesinde 2-3 arası özellikle kalkıyordu .Büyüdükçe zorlaşıyor mu işler anlayamadım bir türlü oturmadı düzen 14 aydır
B

Begüm U.

27 Mart 2026 12:06
Benim bebiş de 14 aylık,iki gündür tek uyku deniyorum. 7-8 uyanıyor, 12de yatırıyorum. Bir saat sonra uyanınca memeyle tekrar uyutmaya çalışıp 2ye kadar yatmasını sağlamaya çalışıyorum. Çok yeni olduğu için akşam 19:30 da yatırıyorum. İkinci gece çok güzel uyudu. Bu geçişler bir anda olmuyor bence yavaş yavaş hareket etmek lazım ilk etapta akşam uykusunu bir saat yarım saat geri çekip alıştırmak gerek diye düşünüyorum yoksa çok huzursuz olup gece uykusunu etkileyebilir. Naçizane fikrim
Elif İ. D.

Elif İ. D.

27 Mart 2026 12:27
Biz de 14 aylığız ama tek uykuya henüz geçmedik. Tek uykuya geçiş sinyali hiç almadım bebeğimden. Genelde sabah 7-7.30da uyanmış oluyor ilk uykusunu 10.30-11 arasında yapıyor genelde 1 saat uyuyor ikinci uykusuna 3.5-4 saat sonra geçiyor onda da 40dk 1 saat gibi uyuyor. Ve uyanma saatine göre 4 saat sonra gece uykusuna geçişimizi yapıyoruz. Kısacası ben direkt saat odaklı değil uyanık kalma aralıklarına göre ayarlıyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir