14 Aylık Ayrılık Kaygısı mı

219 görüntüleme
S

Seher C. ..

1 Temmuz 2026 23:21
Yaklaşık 1 aydır bebeğim gece beslenmesi yapmazdı akşam 8 de mama içer sabah 5.30 da kalkardı son bir kaç gündür 22.30 - 01.30 - 02.30 bu civarı kalkmaya başladı gece 1 kere ama mama veriyorum önceki gibi istemiyor yanına yatarsam yatıyor başında beklersem yatakta oturuyor ayrılık kaygısı mı ya da gündüz 2 yapıyor ondan mıdır 14. Aya girdiğimizde tek uykuya geçmeyi denedim çok huzursuzlandı dayanamadı
Burcu

Burcu

2 Temmuz 2026 00:22
Benimde kızım 14 aylık oldu ve dediğiniz şeyleri yapıyor aynı gündüz de tek uykuya düştü atak olabilir diye düşünüyorum
S

Seher C. ..

2 Temmuz 2026 05:38
Tek uykuya nasıl geçiş yaptınız
S

Seher C. ..

2 Temmuz 2026 05:39
Benim oğlum sabah 5 5.30 da kalkıyor
E

Ece G.

2 Temmuz 2026 07:20
Benim oğlumda 14 aylık 1 haftadır gece sürekli huzursuz uykuda devamlı dönüyo hareket ediyo mızıklanıyo emmek istiyo saat başı aynı şey
H

Halime Y.

2 Temmuz 2026 08:27
14 aylık bir bebek için gündüz tek uykuya geçmek erken gelmis ve o döngüde sıkışıp gündüz uykularını alamadığı için uyanıyor olabilir. Bu dönemde dişlerden dolayı böyle bir durum yaşıyor olabilirsiniz. Bizde yaşadık çözüm olarak o uyku belirtisi vermese bile normal rutininde ilk uykusuna ne zaman geçiyorsa o vakitte yatağa götürdüm usulca konuşarak sakinleştirmeye mayıştırmaya çalıştım. Daha sonrasında normalden biraz daha uzun da sürse zaten ihtiyaçları olduğundan uykuya dalıyorlar. Kısa da olsa gün içinde iki uyku yapmaları hala onların intiyaçları. İkinci uykuyu 17.00 dan sonraya bırakmayacak sekilde ayarlamaya calısın. Gece de en gec 21.00-21.30 gibi mutlaka yatakta olun. Kısa bir hikaye okuyup tatlı bi ninni mırıldanarak kolayca uykuya geçirebilirsiniz miniği 😊
S

Seher C. ..

2 Temmuz 2026 08:56
Halime Yarış
14 aylık bir bebek için gündüz tek uykuya geçmek erken gelmis ve o döngüde sıkışıp gündüz uykularını alamadığı için uyanıyor olabilir. Bu dönemde dişlerden dolayı böyle bir durum yaşıyor olabilirsiniz. Bizde yaşadık çözüm olarak o uyku belirtisi vermese bile normal rutininde ilk uykusuna ne zaman geçiyorsa o vakitte yatağa götürdüm usulca konuşarak sakinleştirmeye mayıştırmaya çalıştım. Daha sonrasında normalden biraz daha uzun da sürse zaten ihtiyaçları olduğundan uykuya dalıyorlar. Kısa da olsa gün içinde iki uyku yapmaları hala onların intiyaçları. İkinci uykuyu 17.00 dan sonraya bırakmayacak sekilde ayarlamaya calısın. Gece de en gec 21.00-21.30 gibi mutlaka yatakta olun. Kısa bir hikaye okuyup tatlı bi ninni mırıldanarak kolayca uykuya geçirebilirsiniz miniği 😊
Çok teşekkür ederim 
H

Hülya A. ..

2 Temmuz 2026 10:37
Biz de aynı problemleri yaşıyoruz. Demek ki yalnız degilmisiz. İki uyku çok geliyor tek uyku az. Bu yüzden surekli huysuz. Üstüne dişler de eklendi tabi ki. Umarım bir an önce bu araf döneminden kurtuluruz. Başka tavsiyeleri olan varsa ben de burda bekleyeyim.
S

Seher C. ..

2 Temmuz 2026 11:54
Hülya Akhan
Biz de aynı problemleri yaşıyoruz. Demek ki yalnız degilmisiz. İki uyku çok geliyor tek uyku az. Bu yüzden surekli huysuz. Üstüne dişler de eklendi tabi ki. Umarım bir an önce bu araf döneminden kurtuluruz. Başka tavsiyeleri olan varsa ben de burda bekleyeyim.
Çok doğru iki uyku fazla geliyor tek uyku az üstelik havalarda çok sıcak
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir