14 Aylık 2 Haftadır Emmiyor
77 görüntüleme

Meliha Ç.
21 Temmuz 2025 19:02
Mrb hocam 14 aylık bebeğim 2 haftadır hıcbır şekilde emzıremıyorum ağlıyor kılomuz güzel hatta önde gidiyor doktorumuz ek gıda verme dedı emsın fakat sadce kahvaltı ara öğün meyve ve akşam ana öğün beslenmemız uyku oncelerı de emıyordu doktoru dinledim yedırmeden emzrmeye calıstım tabı krız surecı ağlama red emmedı sürekli deneyıp sonrasında beslenme yaptım bı kaç gün sonrasında beslenmeyı de bıraktı emmek de istemiyor sımdı yemekte yemiyor zorla bı ıkı lokma veriyorum o kadar kendı yesın dıye veriyorum önceden yerdı sımdı herseyı atıyor nasıl bı yol izlemem lazım? lütfen cevap verin

Meliha Ç.
21 Temmuz 2025 19:04
Mama baslamalımıyım bırde sütüm var ama azaldı baya emmek de istemiyor emmeye başlasa gelır ama emmıyo malesef

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 19:27
Zorla emzirmek veya ısrar etmek, zorla yedirmek bu süreçte işinizi iyice zora sokar. Muhtemelen de sokmuş. Sakin kalın ve akışına bırakın, memenizi sakin olduğu zamanlarda sunun eğer isterse emsin yoksa asla zorlamayın istemezse sağım yapıp vermeyi deneyebilirsiniz.
Yedirmeden emzirmeye çalışmak yanlış bir yol, aç huysuz ve sinirli bir çocuk zaten sorun yaşadığı memede keyif almak yerine iyice öfkelenir ki sizdede öyle olmuş. Sütünüzü korumak için sağım yapın, dediğim gibi siz sakin ve ısrardan uzak bir tutum izlerseniz memeyi daha cazip hale getirebilirsiniz.
Yedirmeden emzirmeye çalışmak yanlış bir yol, aç huysuz ve sinirli bir çocuk zaten sorun yaşadığı memede keyif almak yerine iyice öfkelenir ki sizdede öyle olmuş. Sütünüzü korumak için sağım yapın, dediğim gibi siz sakin ve ısrardan uzak bir tutum izlerseniz memeyi daha cazip hale getirebilirsiniz.