13 Buçuk Aylık Bebeğim

135 görüntüleme
R

Rtd

2 Aralık 2025 15:44
Oğlum13 buçuk aylık tam olarak. Sosyal gülümseme işaret etme alkış yapma var.işarete ilk başladığında eliyle sonra işaret parmağıyla şimdilerde orta parmak ile işaret ediyor bu normal midir pisi pisi nerde diyince kitabını bulur gösterir muz nerde diyince gösterir. Bir örtü ile yüzünü kapayıp ce ee oynar ben gülünce tekrar kapar açar örtüyü güler sevinirAlo yap diyince eliyle yapar kulağına götürür saçını tara diyince saçlarını düzeltir gibi yapar Lamba kapı baba nerde diyince işaretle gösterir. Dudaklarıyla öpücük atmayı dil çıkarmayı taklit eder. Baba dede mama pişi gibi kelimeler çıkarıyor. Bebek nasıl ağlar diyince gösterdiğim gibi ses çıkarıyor. Ama halen bay bay yapmıyor bikaç kez elini aşağı yukarı sallarcasına yaptı devamı gelmedi ismine seslenince eğer bir oyuncağa çok dalmadıysa döner bakar yada oyuncağı elinden bırakınca döner bakar kapıyı aç diyinekapoya gider devesini sorunca gösterir al ver yapar . Arabanın tekerini döndürür ama normal olarak yerdede sürer. Bazen yüz üstü yatıp bir dakika yada yirmi saniye kadar oyuncağını elinde tutar ama seslenince kalkar doğrulur. Birde cımbızlama yapar gibi gün içinde ara ara işaret ve baş parmağını birbirine yaklaştırıyo heyecanlanınca hızla nefes alıp veriyor doktorumuz mutlu çocuk normal tepkisi dedi bunun için kafama takıldı genede sizce normal mi gelişim bay bay da olmaması.
R

Rtd

2 Aralık 2025 15:45
@Merve Kılıç
R

Rtd

2 Aralık 2025 15:48
@Fatma Uygur
R

Rtd

2 Aralık 2025 18:39
Hocalarım yanıtlar mısınız @Fatma Uygur.@Merve Kılıç
F

Fatma S. ..

2 Aralık 2025 19:20
Bence maşallahı var hiç kafanıza takacak birşey yok. 12 aylık oğlumda bay bay 1 kere falan yaptı bir daha yapmıyor ama geri kalan herşeyi çok iyi.cımbızlama hareketi yapmasıda olması gereken şey aslında bu sayede kendi birşeyler yiyebilir ince motor gelişimini destekleyebilir. Siz uzman fikri almak istemişsiniz kusura bakmayın yazdığım için ama kafanıza takmayın diye dahil oldum 🌸
R

Rtd

2 Aralık 2025 19:25
@Fatma Süre ne kusuru olur mu iyiki yazdınız memnun oldum cımbızlama derken yani parmakları birbirine yaklaşıyor bişey tutacak gibi ama o an bişey tutmuyor annelik çılgınlık insan her şeye takıyor takacak şey buluyor:) mesela işaret parmağıyla gösterirken neden şimdi orta parmak ile göstermeye başladı bunuda taktım zaten orta parmağını bişeylere basmak için daha fazla kullanır bu bendede var genelde bir düğme tuşa orta parmak ile basarım sanırım daha uzun olduğu için kolay geliyor :)
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

3 Aralık 2025 06:27
Merhabalar 🌼 13 buçuk aylık oğlunuzun işaret etme (ortak dikkat), sosyal etkileşim (gülümseme, alkış, CE-EE, öpücük taklidi) ve alıcı dil (anne, baba, kedi, kitap nerede gibi komutları göstermesi) becerileri, onun sosyal-duygusal ve bilişsel gelişiminin büyük ölçüde sağlıklı ilerlediğini ve otizm şüphesi için endişelenmenizi gerektirecek ciddi bir durum olmadığını gösterir. Araba tekerleği döndürme, el sallama ve heyecanlanınca hızlı nefes alıp el titretme gibi tekrarlayıcı hareketler, bu yaşta duyusal regülasyon (kendini yönetme) çabasıdır ve tek başına bir bozukluk belirtisi değildir. İsme bakmama ve bay bay yapmama ise seçici dikkat veya ifade edici dil/taklit becerisinde anlık bir gecikme olabilir. Yapmanız gereken, doktorunuzun da dediği gibi endişelenmeyi bırakıp, bay bay hareketini oyunlar içine dahil ederek sık sık modellemek ve ismini söylerken daima göz hizasına inerek doğrudan onunla iletişim kurmaktır.
R

Rtd

3 Aralık 2025 07:05
Teşekkür ediyorum hocam çok sağ olun @Fatma Uygur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir