13 Aylık Kusma Mide Üşütme

94 görüntüleme
Yeter A.

Yeter A.

2 Eylül 2026 07:27
Bebegım hastalandı hafif ateşli .37.2 3 oluyor ateşi ateş dışında yeöe içme yok iştah sıfır bi mama verıyrm oda içtikten sonra midesi geri kusuyor .Ne kadar içtiyse uykudayken bi anda uyanıp aglıuor ve kusuyor doktora henüz götürmedim .hemn hastaneye götürmek istemedim orda zaten ayrı mahfoluyot belki hastanemiz atlatır dedim ama mama içtikten sonra mide bulantısı uykuda uyandıracak kadar kusması bu durumu yasayan var mı ya
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Eylül 2026 07:52
Merhaba,

Bebeğinizin durumu gerçekten endişe verici görünüyor. 13 aylık bebeklerde kusma ve mide üşütmesi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Öncelikle, hafif ateşi ve kusması, mide ve bağırsak enfeksiyonu, viral veya bakteriyel bir enfeksiyon gibi görünüyor.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Sıvı takviyesi: Bebeğinizin kustuktan sonra sıvı kaybı yaşamaması için sık sık, az miktarda su veya elektrolitli sıvılar (örn. Pedialyte) verin.
2. Mama: Şimdilik mama vermeyi geçici olarak durdurun. Sadece anne sütü veya formül mama veriyorsanız, birkaç saat ara verip tekrar denemek iyi olabilir.
3. Doktor ziyareti: En kısa zamanda bir pediatriste başvurmanız önemlidir. Kusma ve ateşi olan bir bebekte, altta yatan ciddi bir durum olabileceği için doktor muayenesi gereklidir.
4. Evde bakım: Bebeğinizin rahat etmesi için uygun ortamı sağlayın. Sıcak bir banyo, yumuşak bir uyku ortamı gibi faktörlerle bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu süreçte bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve herhangi bir kötüleşme belirtisinde (daha yüksek ateş, daha fazla kusma, uyuşukluk, vb.) hemen doktora başvurun. Geçmiş olsun!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir