13 Aylık Kızım 3-4 Aydır Aynı Kiloda Kilo Almıyor Ne Yapmalıyım
139 görüntüleme
Z
Zeynep E. B.
10 Temmuz 2026 16:38
Kızım 13 aylık iştahi çok şükür yerinde yani şöyle söyliyim sabah 1 tam yumurta yer yanına bir kutu peynir ekmekte yer öğlen normal uemek yer yarım kase bazen 1 kaseye yakın örn> yeşil mercımek yemegı ara öğünlerde meyvesını yer akşam yemeğindede pilav bir iki köfte iki uyku yapıyor ıkısınden önce emiyor bırde yatmadan emiyor görüyprum hiç yemeyen cocuklar var ama şişkolar kolları ayakları etli butlu ama kızım çok zayıf yanı her gören ne kadar zayıf diyor psikolojımı bozdular elbetteki önce sağlık geliyor ama düzenli yemesıne rağmen neden kilo almıyor 3-4 aydır aynı sabit kiloda onu anlamıyorum yerınde durmuyor cok hareketli ama bütün cocuklar böyle zaten ayına göre kılosu iyi ama görünüş cok zayıf ve aylardır sabit kalması sinirimi bozuyor ekstra ne yapıcam bılmıyorum atom yapıyorum edıyorum ama yok oynamıyor nasıl kilo aldırırım yardımcı olurmusunuz
E
Esra M.
10 Temmuz 2026 16:44
Kızınız kaç kilo Zeynep hanım? Eğer normal sınır içerisindeyse neden kafaya takıyorsunuz ki insanların ne dediğini umursamayın sağlıklı ve hareketli ise herhangi bir problem yok bence

İlsu O. K.
10 Temmuz 2026 16:46
Zeynep Hanım Merhaba; öncelikle belli dönemlerde kilo alımı durabiliyor oğlumda mayıs ayından beri aynı kiloda 16 aylık (düzeltilmiş 14 aylık prematüre)...
Bebeğinizin yeme sıklığı ve ölçüsünde azalma yoksa iştahı yerindeyse doktorunuzda sorun etmiyorsa açıkcası çok takılmayın başkalarının ne dediğine onlara ne yani. Kilolu olsa çok yediriyorsun az ver, zayıf olsa az yediriyorsun çok ver derler. Bebeğinizin yemekle arasındaki ilişkiyide bozmayın ne güzel yiyor madem. Kimi bebek minyondur, yapı olarak daha ince görünebilir, kimi bebek az yesede yapısı gereği biraz tombul olabilir. Biraz genetik faktörlerde var. Başka çocuklarla kıyaslamayın lütfen. Etli butlu olması sağlıklı olduğu ya da zayıf olması sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor. Aynı ayda aynı kiloda doğmuş bebeklerde bile görüntü farklı oluyor..
Bebeğinizin yeme sıklığı ve ölçüsünde azalma yoksa iştahı yerindeyse doktorunuzda sorun etmiyorsa açıkcası çok takılmayın başkalarının ne dediğine onlara ne yani. Kilolu olsa çok yediriyorsun az ver, zayıf olsa az yediriyorsun çok ver derler. Bebeğinizin yemekle arasındaki ilişkiyide bozmayın ne güzel yiyor madem. Kimi bebek minyondur, yapı olarak daha ince görünebilir, kimi bebek az yesede yapısı gereği biraz tombul olabilir. Biraz genetik faktörlerde var. Başka çocuklarla kıyaslamayın lütfen. Etli butlu olması sağlıklı olduğu ya da zayıf olması sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor. Aynı ayda aynı kiloda doğmuş bebeklerde bile görüntü farklı oluyor..
Z
Zeynep E. B.
10 Temmuz 2026 16:52
Kızınız kaç kilo Zeynep hanım? Eğer normal sınır içerisindeyse neden kafaya takıyorsunuz ki insanların ne dediğini umursamayın sağlıklı ve hareketli ise herhangi bir problem yok bence
Z
Zeynep E. B.
10 Temmuz 2026 16:53
Zeynep Hanım Merhaba; öncelikle belli dönemlerde kilo alımı durabiliyor oğlumda mayıs ayından beri aynı kiloda 16 aylık (düzeltilmiş 14 aylık prematüre)...

Damla B.
10 Temmuz 2026 20:37
Benim kızım da 3 4 aydır az az kilo alıyor neredeyse 14 aylık olacak daha hala 8.5 kilo olamadık. Bize de gören zayıf iması yapıyor üzülüyorum. İştahı da iyi ama hiç durmuyor yerinde çevrem ne yaramaz çocuk diyor 路♀️
Yükleniyor...