13 Aylik Kilo Alımı Çok Zor Lütfen Yardim
124 görüntüleme
B
Beyza ..
21 Aralık 2025 09:57
Yani çok hareketli bir bebek ama surekli meme istiyor ek gidada artık seçici olmaya başladı gibi asla pilav bile yediremiyorum ne yapacağımı sasirdim mama başladım bazen mama veriyorum yani çok zor ne zaman durur bu dönemlerbide demirimiz düşük ama devlet hastanesine gitmistik orda bir doktor Microferi 0.5 ml olarak 10 kez vermemi söylemişti ama özelhastaneye gittigimizde bu vitaminin emilimi için0.5 ml 2 kez verebilirsiniz emilimibu şekilde dedi kafam çok karıştı benim gerçekten dogum kilosu 3750 boy 51 suanda ise 9500 kg boy 76 ne yapicam bilmiyorum özel hastanedeki doktor doğumkilo potansiyeli aslındaçokyüksek kilo almaliydi demek ki sizlere cekmis minyon olacak dedi ama ben kabul edemiyorum çünkübebegim yemiyor yemesi içinne yaparım yada kilo ve boy uzaması için
E
Esra P.
21 Aralık 2025 10:04
13 aylık bebeğim kız bebek bizimde kilo alımınız çok yavaş bize de demir düşük dendi ek gıda da sıkıntımız yok ama çok hasta oluyor iki haftaya bir grip oluyor. Bize de sizde minyonsunuz dediler bebekte çok kilo almaz dendi.
Ş
Şilan D.
21 Aralık 2025 10:04
merhaba benim oğlum da çok hareketli sizi anlıyorum bende yemek yemek istemeyince kendimi kötü hissediyorum ama kendi haline bırakın açlıktan bir şey olmaz kilosu da kız bebekse iyi bence erkek bebekse ortalamada gayet Osman hoca bir yayınında 5 6 yaşına gelinde sağlık sorunu olmayan bebekler zaten ideal kiloya geliyor şuan bebeğinizin kilosu çok düşük değilse ki değil bence dert etmeyin
Ş
Şilan D.
21 Aralık 2025 10:06
bence mama hem maliyetli hem gereksiz ben 11 aylık oğlumu mamadan kestim yatarken içiyordu sadece o da bitti ki sizin anne sütünüz var bu çok kıymetli
B
Beyza ..
21 Aralık 2025 10:11
Teşekkür ederim cevaplarınız icin cok düşünüyorum ve takıyorum mesela şuanda öğle uykusundanönce sehriye çorbası yaptım içine ekmek doğmadım ama yemiyor aldı bir kasik sonra yüzünü ceviriyor 10 dakika geçti meme meme diyor yani çok üzülüyorum ve agliyorum insan takiyor istemsizce allah çocuklarımıza saglik versin gerçekten tüm annelerde sabırlar.. mamyi mecbur veriyorum çünkü sanki sütüm eski vitamin yok diye düşünüyorum ek olarak içiminrahat etmesi için veriyorum :(

Aysel K.
21 Aralık 2025 10:18
Kendine yuklenme bence kilosu iyi benim oğlum 13 aylıkken ortalama 11kgydu yani arada aşırı bir fark yok her bebek farklı evet kilo alımı yavaş ve biraz az olmuş doğum kilosundan bu yana ama bence abartılacak bir durum yok sen üstüne düştükce yemez malesef biz anneler yesin istiyoruz en önemlisi sağlık sağlıklıysa acıkınca yiyip içer zaten siz ogununu sunun yerse yer ama sevdiklerine dikkat edin her bebek seçici diye düşünuyorum ben üzmeyin dert etmeyin bence bana göre gayet iyi
G
Gülcan C.
21 Aralık 2025 12:15
Beslenmesine tahün rendelenmiş ceviz keçi boynuzu özü eklemeyi deneyebilirsiniz. Beim oğlumda 13 aylık ve yemek konusu bizde de problem bende en azından birşeyler yemiş olsun diye sabahları tahin keçiboymuzu özü ve rende ceviz karışımı veriyorum yaklaşık 1çk
Z
Zeynep S.
21 Aralık 2025 15:13
Merhaba benim de 13 aylık erkek bebeğim var.Dogum kilosu 3800 ve şuan 8500 gr boyu da 47 cm ek gidadan sonra kilo alımı çok çok azaldı ve bir süre sonra durdu.Kaç doktora gittim tahlilleri temiz çıkıyor sofra alışkanlığı kazandır diyorlar.Zaten bizimle sofraya oturtuyorum kendisinin yemesi içinizin veriyorum döksün batırsın ama yeter ki yesin diyorum yok bazen ohh iyi yedi diyorum sonraki öğün ağzını açmiyor .Kaç cesit yemek hazirliyorum yesin diye yok.En son gittigim doktor bu çok minik boyu da kısa 9 aylıkbebek gibi dedi moralim daha da bozuldu.Daha çok stres yapmaya başladım.Ne yapabilirim biraz fikir verin lütfen
B
Beyza ..
21 Aralık 2025 18:19
Çok teşekkür ederimmm yanitlariniz için bir nebzede olsa içimbiraz daha rahat etti...