13 Aylık Ek Gıda Reddi
137 görüntüleme
E
Elif N. ..
18 Ağustos 2026 21:48
Kızım 13 aylık hâlâ ek gıdayı reddediyor hiçbir şey ne yiyor nede içiyor. Çok zorlanmaya başladım artık, mamayı günde 2 kez veriyorum normalde gece yatmadan mama içip uyurdu 2 gündür mama içmiyor haliyle aç olduğu içinde gece ağlayarak uyanıyor
E
Elif N. ..
18 Ağustos 2026 22:55
Benim oğlum da şuan 13 aylık geçen aya kadar sadece çorba içiyodu yavaş yavaş önüne makarna pilav tanesi olabildiğince küçük doğranmış meyveler koydum

Seda C.
18 Ağustos 2026 22:55
12 aylıkken benim oğlum da reddediyodu ama şansım vardı ki çorba seviyodu önüne küçük küçük meyve makarna koydum aldı yedi öğrendi bazen kaşıkla yedirmeye çalışmamak lazım yöntemi değiştirin şuan kullandığınız

Seda C.
18 Ağustos 2026 22:56
Mama kullanmıyoruz doktorumuz mamayı kesti mama içerse zaten yemek yemez dedi ama bunu dr kontrolünde yaptık çünkü hem aç hem susuz kalmamalı kilosu da düşüktü yemediği için şuan biraz daha iyiyiz iştahı açıldı
E
Elif N. ..
18 Ağustos 2026 22:58
Mama kullanmıyoruz doktorumuz mamayı kesti mama içerse zaten yemek yemez dedi ama bunu dr kontrolünde yaptık çünkü hem aç hem susuz kalmamalı kilosu da düşüktü yemediği için şuan biraz daha iyiyiz iştahı açıldı

Seda C.
18 Ağustos 2026 23:03
Doktorun demesiyle bizde günde 2ye indirdik öğlen uyumadan içiyor, birde gece uykusuna geçerken . Fakat ben ek gıda yediremiyorum zaten yaşıtlarına göre de zayıf bir çocuk
E
Elif N. ..
18 Ağustos 2026 23:05
Hayır yapılmadı Seda hanım, bu konu hakkında doktorumuzla görüşeceğim umarım önemli bir şey yoktur

Seda C.
18 Ağustos 2026 23:07
Hayır yapılmadı Seda hanım, bu konu hakkında doktorumuzla görüşeceğim umarım önemli bir şey yoktur
E
Elif N. ..
18 Ağustos 2026 23:10
Korkmayın bazen de gelişimsel birşey bebekler dönem dönem değişiyor birde ona örnek olun önüne koyun kendi ağzınıza götürün çok lezzetli falan diyin meraktan bile yiyorlar. Birini kulağına birinş yere birini saçına derken yavaş yavaş yemeye alışır diye düşünüyorum işe yaradı

Seda C.
18 Ağustos 2026 23:11
Onun yanında bizde yemeye çalışıyoruz, görüp bakıp yesin diye bir iki lokma alıp bırakıyor çok fazla iştahsız, inşAllah süreci sağlıkla atlatıp rutine bindirebiliriz

Seda C.
18 Ağustos 2026 23:13
Onun yanında bizde yemeye çalışıyoruz, görüp bakıp yesin diye bir iki lokma alıp bırakıyor çok fazla iştahsız, inşAllah süreci sağlıkla atlatıp rutine bindirebiliriz
E
Elif N. ..
18 Ağustos 2026 23:15
Birde bebeğiniz eğer izoleyse dış dünyadan biraz çocuklarla aynı ortama sokun ve ekran veriyorsanız artık vermeyin. Çocuk çocuktan örnek alıyo hevesi oluyo taklit ediyo birşeyler yoluna giriyor

Seda C.
18 Ağustos 2026 23:15
Teşekkür ederim Seda hanım 🥹🩵
Yükleniyor...