13 Aylık Daha Hiç Anlamlı Kelimesi Yok

138 görüntüleme
S

Selmin Y. ..

6 Şubat 2026 21:10
13 aylık oğlum var. Anlamlı kelimesk yok baba mama gibi şehler söylüyor ama her şeye söylüyor. Bir şeyler söyleme çıkartmaya çalışıyo ama daha dili dönmüyor. 9 aylıkken fln evet ver neden hayır kelimelerini anlamlı bir şekilde söylüyordu sonrasında söylememeye başladı 11 buçuk aylıkken bazen ver diyordu bazende evet ama şuan hiç bir kelimesi yokanlıyor ama kelimesi yok ve herşeyi canı ne zaman isterse yapıyor bay bay daha yeni yeni az az yapmaya başladı çak yapmayı öğrendi mesela numaradan öksürmeye başladı öhö öhö yap diyorum biraz düşünüyo ve yapıyo ya da mesela top nerde diyorum etrafa bakıyor ama topun ne olduğunu bilmiyo galiba 😆 nerde kelimesini anlıyor muhtemelen ama herşeyi istediği zaman yapıyor gelişimsel olaral geride olduğunu düşünmüyorum gayette mutluyum zaten ama konuşmada sıkıntımız var bende bebekken ne dediğim anlaşılmıyormuş 6 yaşımda iken anlaşılmaya başlamış yine basit kelimeleri fln söylüyor muşum ama gerisi anlamsızmış o yüzden çokta tereddüt etmiyorum bu konuda ama böyle olan var mı
E

Esra A.

7 Şubat 2026 21:12
Benim doktorum erkek çocukları için 15 aya kadar kelime beklemiyorum demişti, 15 aylıkkende sorun görmem biraz daha beklerim demişti erkek cocukları keşif için daha çok zorlarlar kendilerini demişti ve ilk kelimesini 14 aylıkken cıkardı , şimdi 16 aylıı 10-12 anlamlı kelime var , bende mesela 3.5 yaşına kadar hiç konusmamısım tek kelime bile☺️ ilk basta genetik mi bana mı çekti acaba diye düşünmüştüm ama sürekli konustukça birden açılıyorlar ve kimden duyduysam asıl patlama 18. Aydan sonra yavas yavas oluyo dediler
S

Selmin Y. ..

7 Şubat 2026 21:14

Esra Ak

Benim doktorum erkek çocukları için 15 aya kadar kelime beklemiyorum demişti, 15 aylıkkende sorun görmem biraz daha beklerim demişti erkek cocukları keşif için daha çok zorlarlar kendilerini demişti ve ilk kelimesini 14 aylıkken cıkardı , şimdi 16 aylıı 10-12 anlamlı kelime var , bende mesela 3.5 yaşına kadar hiç konusmamısım tek kelime bile☺️ ilk basta genetik mi bana mı çekti acaba diye düşünmüştüm ama sürekli konustukça birden açılıyorlar ve kimden duyduysam asıl patlama 18. Aydan sonra yavas yavas oluyo dediler

Ay çok teşekkür ederim çok rahatladım malum sosyal medya etkisi insan kötü hissediyor :)
E

Esra A.

7 Şubat 2026 21:16
İnanın bende aynı durumdayım sosyal medya etkisinden ekran dı görsel bişeydi korkup kaçnaya calısıyorum bazen yemek yedirmek için kendi videosunu açıyorum sonra bişey olcak geri kalacak diye aklım gidiyor ☺️ annelik işte biraz rahatlamaya ihtiyacımız var, ssadece varsa yasıtları arada bir onlarla yan yana gelmesini sağlayın oda çok etki ediyo
D

Damla H. ..

10 Şubat 2026 12:20
Merhaba. Biz de 12 aylıkken kelimesi yok diye dil konuşma terapistine gittik bi evhamla. Belki işinize yarar diye paylaşayım. Bebekle olabildiğince basit bi dille konuşun dedi yani A1 seviye Türkçe bile değil. Bol bol yansıma sesler mesela aaa bak, pat pat, hooop, hayvan sesleri işte görsellerini gösterip hav hav, miyav, cik cik gibi söylemek, onun dışında çok basit komutlar vermek kendisi size gelirken gel gel demek, bi yere bakarken aaa bak demek, kendisi bi şeyi açarken aaaçç demek ve en önemlisi abartılı yüksek perdeden tek tek kelimeleri söylemek. Sonrasında bizim çocukta biraz daha ilerleme oldu konuşmaya bizle iletişime geçmeye daha hevesli hayvan taklitlerini yapmaya başladı eşek taklidi karga taklidi ambulans sesi çıkarıyor meme diyor falan. Öncesinde hiçbir çabası yoktu çocuğun şimdi de öyle çok bi kelimesş yok ama hevesi var konuşmak için. Biz de sonrasında devam etmedik terapiste doktorumuz gerek yok daha erken dedi ama annelerin içindeki evham hiç bitmiyor, yeterli mi ben de hala emin olamıyorum sosyal medyada gördüklerimiz etkiliyor muhtemelen herkes işte çocuğumun 10 kelimesi var 20 kelimesi var falan diyince
B

Büşra A. S.

12 Şubat 2026 18:36
Merhaba benim bebeğim de 13 aylık , parmakla göstermiyor sizin bebeğiniz gösteriyor mu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir