13 Aylık Bebek Gelişimi

370 görüntüleme
S

Sermin

5 Haziran 2026 10:37
13 aylık bebeğimin kelimeleri hala babıldama şeklinde baba,dede,mama arada bir nnee nnne söylüyo artık anne mi demeye çalışıyor bilmiyorum

Alkış yapıyo, heyecan gibi durumlarda kollarını çırpıyor ama bay bay yapmıyor.

Ona bir şeyleri bana ver, gel, yapma,otur diyorum ama çok anlamıyor, yapmıyor

Sadece birbirimize top atarken ver bana topu dediğimde topu atıyor o kadar.

Bilmiyorum korkuyorum da bu aylarda böyle olup sonradan anlamaya başlayıp açılan çocukları olan anneler var mı
N

Nurşah Ö.

5 Haziran 2026 10:52
Bence biraz erkenci davranıyorsunuz her çocuğun gelişimi çok farklı zaten çok daha yeni yeni anlamaya başladıkları bir dönem benim de 13 aylık bir kızım var aynı şekilde baba mama gibi kısa anni abi gibi kelimeler söylüyor yeni yeni götür getir anlamaya başlıyor ama tam anladığını söyleyemem birkaç haftada bile çocuklar çok değişebiliyor tabii ki doktorlar daha iyi bilir ama bence yine doktorunuza danışın ama endişelenmeyin
S

Sermin

5 Haziran 2026 10:58
Çok teşekkürler maalesef internette her gördüğümüz ay güncelleme videolarındaki bebekleri görüp bebeğimi kıyaslama gafletine düşüyorum, ee bu ayda bebekler böyle yapıyormuş benim bebeğimde bir problem mi var diyorum, inşallah kuruntular gelir geçer bütün çocuklara sağlık,sıhhat versin Allah
N

Nurşah Ö.

5 Haziran 2026 11:02
Hiçç takılmayın gerçekten şu instagram olmasa diyorm bazen anneler daha rahat edecek hep bir kıyas onu yapmalı bunu yapmalı diyolar ama her bebegin süreci cokk cok farklı ve bir günde değişiyorlar kendi bebegm ve sizinkine söylediklerinize baktıgımda hemen hemen aynı gelişimdeler ve bence cok iyi gidiyolar keyfini cıkarın allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 😊
S

Sermin

5 Haziran 2026 11:11
Kesinle öyle, amin inşallah 
P

Pınar ..

5 Haziran 2026 13:07
Benim bebegimde 10 aylik erkek daha yeni babildamaya basladi hicbir taklit yok suan surekli gosteriyorum karsisinda yapiyorum ellerime bakiyor ama kendi yapmiyor prizlere dokunuyor yapma diyorum onceden anlayip duruyor yapmiyordu suan sanki inadina yapiyor birde cok sinirli bir bebek olmaya basladi istemedigi hicbiseyi yapmak istemiyor inatlasiyor benimle ciglik atiyor kendini kasiyor istedigi bisey oldugunda sesiyle belli ediyor ihh ihh diye bazen parmagiyla gosteriyor
S

Sermin

5 Haziran 2026 16:26
Bence 10 ay daha yeni yeni taklit becerilerini öğrenmeye ve geliştirmeye başlayacağı bir ay. 1 yaşa doğru yapmak istedikleri her şeyi ağlayarak yaptırmaya çalılıyorlar maalesef anlıyorum sizi.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir