13 Aylık Bebeğim 6 Aydır Kaka Yaparken Zorlanıyor
179 görüntüleme
H
Hazel A. ..
2 Temmuz 2025 21:48
Herkese merhaba bebeğim 13 aylik 7 aylık olduğundan beri ek gıdaya geçtikten sonra hep kakasını zorlanarak yapıyor kesik kesik ıkınarak. Doktora gittik probiyotik ve bağırsak düzenleyici verdi 15 gün kullandik problem düzelmişti 1 aydır. Şimdi yine zorlanmaya başladı yedikleriyle mi alakalı yoksa probiyotik desteğine devam mı etmeliyiz?Bir yerde otizm belirtilerinden biri kronik kabızlık yazıyor çok korktum haliyle..
Y
Yasemin İ. K.
2 Temmuz 2025 23:09
6 aydır süren kabızlık yalnızca probiyotik ile tedavi edilir mi emin olamadım ben, şüpheli geldi. Çocuk gastrolojiye gitseniz daha iyi sanırım.
H
Hazel A. ..
3 Temmuz 2025 04:56
Yani tam kabızlık gibi değil yaparken zorlanma şeklinde.Yani her gün kakasını yaptı ama çoğu zaman katı.Probiyotik ile düzene girmişti ama bu ara yedikleri ile mi alakalı bilmiyorum yine katı olmaya başladı.Tekrar mi gitmeliyim düzelir mi bilemedim
Y
Yıldız Ü. ..
3 Temmuz 2025 05:00
Tam ortalama ek gıdaya başlama süresinde zorlanmaya başlamışsınız ya çok katı bir şekilde besleniyor ki bence yediklerinden kaynaklı aynı durum mühendisi olduğunda yoğurtla destekledim mesela pilavı veriyorsam yoğurda karıştırıp verdim patates veriyorsam keza yine yoğurda karıştırıp verdim sade düz olarak vermedim muza ve elmaya bir süre ara verdim böyle böyle düzene soktum yoğurduna probiyotik maya aldım evimde mayaladım otizme gelince ucu çok açık bir şey otizmin Osman hoca'nın dediği en belirgin özelliği göz teması korumaması sosyal gülümseme yapmaması eğer bunun ikisi varsa korkulacak bir şey yok demişti
H
Hazel A. ..
3 Temmuz 2025 05:04
Yoğurt veriyorum bende ama dediğiniz gibi ek gıdaya başladıktan sonra oldu.Biraz kati şeylere yönelince hemen kakasi da katılaşiyor kayısı kurusu erik gibi şeyleri de sevmiyor çok az verebiliyorum aslında onlar iyi geliyor.Göz teması ismine bakma ve sosyal iletişimde bir problem yok çok şükür ama insan herseyden korkuyor:(
Y
Yıldız Ü. ..
3 Temmuz 2025 05:10
Bilmem mi benim oğlum da tam 1 yaşında gözünün içine bakıyorum bir sorun mu var diye Rabbim hiçbir anneyi evladıyla sınamasın İnşallah düzelecek bir durum içinizi ferah tutun
H
Hazel A. ..
3 Temmuz 2025 05:22
Teşekkür ederim Allah razı olsun
Ş
Şule Y.
3 Temmuz 2025 21:58
Kavun da iyi geliyor bu arada kabızlığa birde kavunu deneyin isterseniz
D
Dilan ..
7 Temmuz 2025 06:31
Verebileceğiniz en faydalı şey kayısı haşlayıp blendırdan geçirip püre kıvamıdan daha sıvı şekilde günde bir iki kez vermek olur
H
Hazel A. ..
9 Temmuz 2025 16:43
Kavunu denemiştim gerçekten iyi geliyor ama kayısıyi bir türlü yemiyor yese iyi gelecek de nasil verirsem vereyim yemedi:(
M
Merve B.
9 Temmuz 2025 18:04
Meyve suyu olarak deneyin yani haşlayıp blenderle geçirip meyve suyu yapın sabah kahvaltılarda vs içerebilirsiniz

Merve B.
15 Temmuz 2025 12:35
İlaca çok sıcak bakmıyorum bebeğiniz katı goda bebeği en iyi probiyotik evde yapılan kefir. Muhtemelen beslenme ile ilgili yanlış bir şeyler var bebeğim ya az ve kabız olması muhtemel gıdalar tüketiyor ya tek tip besleniyor ya da çok yiyor kabız oluyor… her durum için de bağırsak çalıştırıcı hoşaf armut kayısı kavun bu mevsimler için 1 öğüne eklenmeli. Miktar çok az ya da çok az olmamalı ve mümkünse 1 öğün kefir verilmeli
H
Hazel A. ..
15 Temmuz 2025 19:06
Evet bizde ilaç kullanmak istemedik ama bebeğim meyve yemiyor meyve suyu şeklinde haşlayıp veriyorum bir lokma zor yiyor tatlı şeyler ve meyve ilgisini çekmiyor kefir veriyordum düzenli bir şekilde ama marketten alıyordum temiz içerikli. Doktorumuz şimdilik kefir de vermeyin dedi tek ev yoğurdu veriyorum bol bol