12 Aylık Uyku Sorunu Devam Ediyor Ne Yapmalıyım

189 görüntüleme
E

Elanur

22 Haziran 2026 19:46
Merhabalar bebeğim 12 aylık oldu fakat ayına göre kesintisiz bile uyuması gerekirken gece 1 saatte bir uyanıyoruz bazen uyutup geri yatağına koyuyorum 10 dk sonra kalkıp oturuyor şuan diş çıkarma döneminde evet ama çıkan dişleri etinden patladı uykusuzluk sorunu 12 aydır düzelmedi bir yerlerde bir şey mi kaçırıyorum var mı bizim gibi olan acaba
C

Ceyda Ü.

22 Haziran 2026 20:12
Merhaba, oda sıcaklığı ya da tıkalı burunda çok etkili oluyor. Bunları kontrol edebilirsiniz öncelikle. Bazen demir eksikliğide yapabiliyor kan tahlili vermediyseniz doktorunuzla görüşebilirsiniz. Uyanıklık süresini kontrol edebilirsiniz. Gündüz çok uyuyorsa belki geceyi etkiliyordur.
E

Elanur

22 Haziran 2026 20:49
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim Esasen gündüz uykularımız 2 den teke düştü uyku ile arası yok diye düşünmeye başladım toplam 1.5 saati geçmiyor uykumuz .

Demir eksikliği en son kontrolümüzde görünmemişti ancak 1 yaş bebeklerinde böyle bir durum oluyor mu bilmiyorum oymuyorsa bir daktor muayenesi şart sanırım
S

Sümeyra

22 Haziran 2026 20:51
15 aylık düzelmedi hala bazı bebekler böyle maalesef
E

Elanur

22 Haziran 2026 20:53
Çok sık uyanmalar yaşanıyor mu sizde de gece uykusu 5-7 kere uyanmalarla geçiyor çok yorucu geçiyor bazen 10 dk uyuyup tekrar kalkıyor
Melike P. E.

Melike P. E.

22 Haziran 2026 22:03
13 aylik bizimde gece kesintisiz uykumuz yk her saat uyanip kalkip meme diyo karni tok olsa bile sabah kameradan bakiyorum yatakta uyurken bile surekli donuyor bi benimki bole saniyordum
E

Elanur

22 Haziran 2026 22:59
Melike Pelin Eraslan
13 aylik bizimde gece kesintisiz uykumuz yk her saat uyanip kalkip meme diyo karni tok olsa bile sabah kameradan bakiyorum yatakta uyurken bile surekli donuyor bi benimki bole saniyordum
Yaa sizde gündüzleri tek uyku mu yapıyorsunuz peki ayrıca süreci nasıl yönetiyorsunuz şu iyi geldi diyebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı acaba
B

Beyza

22 Haziran 2026 23:00
benim de kızım 14 aylık hala geceleri 5-6 kez uyanıyor emiyorsa bu normal diye biliyorum meme alışkanlığı yüzünden. Gece 1 saatte bir uyanması belki gündüz uykusunun düzensiz oluşundandır. Ben de iki gün sadece tek uyku denedim ama daha kötü sonuç aldım gündüz uykusunun birisi uzunsa diğeri kesinlikle kısa oluyor geçiş uykusu gibi kabul ediyorum 20 dk o da sadece memede uyuyup uyanıyor. Artık bebeğimin düzelmesini beklemek yerine durumu kabullendim uykuyu sevmiyor uyumak istemiyor biraz daha kolaylaştırabiliyor bunu kabullenmek. Karartma perdesi önerinim 1 aydır en azından sabah 5 ten 7 ye çektik uyanışımızı. Gündüz ilk uykusuna 3 saat ikinci uykusuna 3,5 saat geceye 4 saat sonra geçiş yaparsanız belki düzelebilir. 12 ay bence tek uyku için çok erken yine de en iyi siz bilirsiniz bebeğinizi. 12 ayda tek uyku yapmanız gündüzü çok yorucu geçirttiği için geceleri etkiliyor olabilir. Emiyorsa emerek uyuyorsa her uyandığında meme vermeyin derim 3 saat e bir verin mesela bebek ona da alışıp o saatlerde uyanabilir sadece. Gerçekten çok zor uyku problemi. Bence bebeğiniz gündüzden çok yorgun geçtiği için geceye geceyi de kötü geçiriyor. Allah yardımcınız olsun hepimizin ❤️
Melike P. E.

Melike P. E.

22 Haziran 2026 23:40
Elanur🌷
Yaa sizde gündüzleri tek uyku mu yapıyorsunuz peki ayrıca süreci nasıl yönetiyorsunuz şu iyi geldi diyebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı acaba
Anladigim bir sey varki kesinlikle gunduz uykusunu az yaptiginda gece daha sık uyaniyor ne zaman sabah 8-9 arasi uyansa ve gunduz iki uykusunu guzel yaparsa gecede guzel uyuyor ama ne yazikki ben o uyku duzeninide oturtamiyorum beyza hanimin dedigi gibi ben kabullendim birazda ay olarak uykuya direnme ayiymis ondanda olabilir herseyi daha hizli ogrendikleri hir zaman dilimi oldugu icin haliyle uykuda etkileniyor bi yerde okumustum uykuda bir gerileme varsa yeni bir ogreti yolda geliyor kendimi bole avutuyorum artik 😂😂😂
C

Cemre Y.

23 Haziran 2026 21:31
[14.aydan](14.aydan) bildiriyorum, bazı çocuklar böyle
G

Gülcan Ş.

23 Haziran 2026 21:57
Benim kızım da 12 aylık uyumuyor dişten diyeceğim de her gün her gün aynısı olmaz ki kesintisizi bırakın bir saat bile uzun uyumuyor gündüzleri iki uyku yapıyoruz biz çünkü 3 saaten sonra dayanmıyor uyumak istiyor yatırıyorum ama gece de sanmam ki gündüz çok uyuduğu için uyumuyor çünkü geri yatırınca yatıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir