12 Aylık Kilosu Düşük

118 görüntüleme
Ş

Şule A. ..

26 Mart 2026 14:35
Bebeğim 1 hafta önce yaşına girdi. 3300 50 cm doğmuştu. Sağlık ocağında ölçüler 74 cm 8 buçuk kilo olmuş. Son 3 ayda 600 gr almış ve 3 cm uzamış çok az alıyor dedi hemşire doktor zorla yedir ekran karşısında vs yedir diyor hiç yapmadığım kadar stres yapmaya başladım. İştahsız değil aslında ama az yiyor ne yapmalıyım
T

Tuğba B. ..

26 Mart 2026 15:00
Bebeğiniz kız ise normal gelişimi . ZOrla yedir nedir ya çocuk soğuyup hiç yemeyecek. Kan değerlerine baktırıp eksikleri tamamlarsanız iştah açılır zaten
O

Ozlem

26 Mart 2026 15:23
Kaygılanmakta haklısınız bende aynı süreçten geçiyorum. Fakat biz bile zorla yedirmekten ekran vermekten kaçınırken hemşire ve doktorun bu şekilde demesi şaşırtıcı cidden. Anneyi strese sokmaktan başka bir şey değil. Daha dün kendi doktoruma yazdım kilo konusunda endişeleniyorum raporlu mamamı başlasak diye çünkü burda görüyorum başlayanlar var. 10 aylıkken 7800 dük dk 3300. Kendisi minyon oldugunu kendi eğrisinde büyüdüğünü panik olcak bi durum olmadıgını söyledi belki sizinde içiniz rahatlar her bebeğin gelişimi farklı. Az yiyorsa öğününü zenginleştirebilirsiniz ben öyle yapmaya çalısıyorum. Sağlıcakla büyüsün
Ş

Şule A. ..

26 Mart 2026 16:35
Evet gerçekten biz tüm hayatımızdan ödün verip ekrandan uzak tutmaya çalışırken böyle tavsiyeler veren bir doktor nasıl oluyor şaşkınım ben de. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
S

Selin K.

26 Mart 2026 17:09
Belki öğünlerini daha kalorili yapabilirsiniz, daha çok yağ ekleyebilirsiniz. Az da yese az miktardan çok kalori alır. Denenebilir
T

Tuğba B. ..

26 Mart 2026 20:54
Selin Kurtoğlu
Belki öğünlerini daha kalorili yapabilirsiniz, daha çok yağ ekleyebilirsiniz. Az da yese az miktardan çok kalori alır. Denenebilir
Evet benim bebeğimdeaz yiyor daha kalorili ve besleuici hazırlamaya çalılıyorum
S

Sebahat K. T.

26 Mart 2026 23:52
Akranı olan çocuklar varsa çevrede sık sık onlarla bi araya getirip yedirmeye çalışın birde. Benim yeğenlerimde yemiyordu o şekilde yemeye başladılar birde siz daha iyisini bilirsiniz tabiki ama kendi hevesleniyorsa yemeye bırakın sizinle aynı zamanda aynı sofrada yemeye öyle yesin . benim yeğenler bu iki şey uygulandı öyle öyle toparlandılar.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir