12 Aylık İkinci Uyku

178 görüntüleme
Melis G.

Melis G.

23 Mayıs 2026 23:19
Oğlum 12 mayısta 1 yaşına girdi ve ondan 4-5 gün sonra da ikinci öğle uykusu kesildi. Ne yapsam asla uyumuyor arabaya bindiriyorum, sallıyorum, bebek arabası ile gezdiriyorum, yatakta sarılıyorum yok asla uyumuyor 11 gibi ilk uykusuna yatıyor 12.15 gibi uyanıyor bir daha akşam 8e kadar uyumuyor ama saat 4’ten sonra feci uykusu oluyor 7 gibi artık ağlama krizlerine giriyor. Ne yapacağım tek uyku için daha çok erken değil mi? 1 haftadır perişan oldum ya. Uyutmak fobim oldu resmen. Nasıl düzelecek bu?
Burcu

Burcu

23 Mayıs 2026 23:22
4te uyutabilirsiniz aslında eğer uykusu geliyorsa şekerleme gibi yarım saat 40 dk uyandırın sonra ben öyle yapıyorum benimde 13 aylık bebeğim 9da uyuyor akşam öyle yapınca
A

Arzu.G

24 Mayıs 2026 00:06
Benim oğlum da tek uykuya erken geçenlerden .12 aylıkken tek uyku yapıyordu .İlk zamanlar zorlanıyor geçiş süreci iki uyku istemiyor tek uykuyla dayanamiyor ama sonra alışıyor .ilk uykusunu biraz daha ileri çekip süresini uzatmayı deneyin .şuan ikinci uyku yaptırmaya zorlarsaniz gece uykuları bozulabilir
Melis G.

Melis G.

24 Mayıs 2026 15:12
Burcu
4te uyutabilirsiniz aslında eğer uykusu geliyorsa şekerleme gibi yarım saat 40 dk uyandırın sonra ben öyle yapıyorum benimde 13 aylık bebeğim 9da uyuyor akşam öyle yapınca
Uyumuyor maalesef. Normalde zaten ikinci uykusunu 15.30/16.00 gibi yapıyordu 17.00’de bile deniyorum uyumuyor.
Melis G.

Melis G.

24 Mayıs 2026 15:12
Arzu.G
Benim oğlum da tek uykuya erken geçenlerden .12 aylıkken tek uyku yapıyordu .İlk zamanlar zorlanıyor geçiş süreci iki uyku istemiyor tek uykuyla dayanamiyor ama sonra alışıyor .ilk uykusunu biraz daha ileri çekip süresini uzatmayı deneyin .şuan ikinci uyku yaptırmaya zorlarsaniz gece uykuları bozulabilir
Gece uykusuna akşam 8’de geçiyor çok şükür.
N

Nurşah

29 Mayıs 2026 17:35
20 mayısta benim oğlumda 1 yaşına girdi aynı dediğiniz gibi 4-5 gün sonra 2. uykuyu yatıramıyorum normalde 3-3-4 saat aralıkta düzenli uykusu vardı şimdi sabah uykusunusu 3.30-4 saate çekti 7 de uyandıysa 11 - 11:30 ta yatıyo 2. Uyku içinde esniyo gözünü kaşıyo ama asla yatmıyo daha yeni şimdi 50 dk denedim uyumadı bu uykuyu atlıcam artık çünkü hiç huysuz da değil ne esniyo ne bişey tek uykuya düşürmeye çalışıyor gibime geliyo
Melis G.

Melis G.

29 Mayıs 2026 23:08
Nurşah
20 mayısta benim oğlumda 1 yaşına girdi aynı dediğiniz gibi 4-5 gün sonra 2. uykuyu yatıramıyorum normalde 3-3-4 saat aralıkta düzenli uykusu vardı şimdi sabah uykusunusu 3.30-4 saate çekti 7 de uyandıysa 11 - 11:30 ta yatıyo 2. Uyku içinde esniyo gözünü kaşıyo ama asla yatmıyo daha yeni şimdi 50 dk denedim uyumadı bu uykuyu atlıcam artık çünkü hiç huysuz da değil ne esniyo ne bişey tek uykuya düşürmeye çalışıyor gibime geliyo
Evet oğlum da uyumuyor bıraktı. Gündüz uykusunu 2 saat kadar yapıyor 1 kere 3 saat yaptı. Bayramın ilk günü de 5’ten 6’ya kadar yolda arabada uyudu sadece ikinci uykuyu. Evde asla uyumuyor. Bugün 1.5 saat gündüz uyudu 12.30 uyandı akşam 19.50 uyudu. 4 gibi denemiştim uyutmayı aşırı uykusu vardı ama uyumadı.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir