12 Ay Kabız
223 görüntüleme
Y
Yeliz V.
31 Ağustos 2026 17:22
Merhaba kızım ek gıdadan beri kabızlık çekiyor ne versem olmadı ben destekli tıtunca yapıyor kafayı yemek üzereyim, doktor toz ilaç verdi onu kullanınca yapıyor yoksa yapmıyor dulcosoft a başladık 1 hafta oldu hala kendi kendine yapmıyor doğal yolla denemediğim şey kalmadı korkuyor yaparken kendini sıkıyor bizim yaşadığımızı yaşayan var mı
R
Rabia Ç.
31 Ağustos 2026 19:14
Biz de 6 ayından bu yana hep kabızlık makat çatlağı yaşadık. Ne yaptıysak kesin çözüm olmadı. Yaz gelince su tüketimi arttı meyveler iyi geldi sanıyorum o yüzden düzelme oldu. Erik kayısı vs kışın kurusunu veriyordum işe yaramıyordu. Kefir bir dönem iyi geldi. Probiyotik aynı şekilde iyi geliyordu ama alışınca fayda etmiyordu. Fitil dulcosoft vs kullandık çok zorda kalınca ama doktorumuz önermedi illa beslenmeyle çözeceksiniz bunlar günü kurtarır dedi sürekli. Su içmek çok etkili. Bağırsaklar suyla çalışırmış. Zaten bu şurupların işlevide vücuttaki suyu bağırsaklara çekip rahat çalışmasını sağlamak. Bizde beslenme seçiciliği olunca hep kuru gıdalar yiyor o da zemin oluşturuyor dr çorba önerdi ama içmiyor korkuyorum kış gelince geri devam edecek mi diye. Belki bağırsakları gelişmiştir şu an 17 aylık o yüzden sindirimi düzelmiştir bilemiyorum nasıl oldu ama [14.aydan](14.aydan) beri iyiyiz.
İ
İpek O.
31 Ağustos 2026 19:39
Benim oğlum doğduğundan beridir kabız bazen 11-12 gün yapmıyordu bir aydır da ek gıdaya geçti yine kabız oluyor ben genelde armut püresi falan içine zeytinyağı koyuyorum bazen kabak yapıyorum falan öyle bazen yapıyor doktora gittiğimizde periyotik başladı yani muz vermemeye çalışıyorum patates vermemeye çalışıyorum ama sen hiçbir şey yapmadan önce bir doktora danışsan daha iyi olur o en iyisini bilir herkesin bebeği farklıdır
G
Gülcan Ş.
31 Ağustos 2026 21:29
Bende aynı sorundan muzdaribim mama ek gıda derken 3. Aydan bu yana çekiyorum sunda 15 aylık olacak kabızlık artı makat çatlağı çok yoruldum sürekli su banyosu anestol fito kremlerini kullanıyorum makarna hamur işi ekmek veremiyorum kızım muz daha tatmamıştır miralax diye bir toz var elma suyuna katıp veriyorum anca o sekılde rahatlıyor ama yapacak bir şeyi kalmadı kilosu da en düsükte
Y
Yeliz V.
31 Ağustos 2026 21:51
Bende aynı sorundan muzdaribim mama ek gıda derken 3. Aydan bu yana çekiyorum sunda 15 aylık olacak kabızlık artı makat çatlağı çok yoruldum sürekli su banyosu anestol fito kremlerini kullanıyorum makarna hamur işi ekmek veremiyorum kızım muz daha tatmamıştır miralax diye bir toz var elma suyuna katıp veriyorum anca o sekılde rahatlıyor ama yapacak bir şeyi kalmadı kilosu da en düsükte
Y
Yeliz V.
31 Ağustos 2026 21:52
Benim oğlum doğduğundan beridir kabız bazen 11-12 gün yapmıyordu bir aydır da ek gıdaya geçti yine kabız oluyor ben genelde armut püresi falan içine zeytinyağı koyuyorum bazen kabak yapıyorum falan öyle bazen yapıyor doktora gittiğimizde periyotik başladı yani muz vermemeye çalışıyorum patates vermemeye çalışıyorum ama sen hiçbir şey yapmadan önce bir doktora danışsan daha iyi olur o en iyisini bilir herkesin bebeği farklıdır
G
Gülcan Ş.
31 Ağustos 2026 21:53
Bizde contipass kullanıyoruz yapmadığı zaman , eğer destek verip ben tutarsam uykudan yeni kalkınca yaptırıyorum yoksa bırakınca 2 3 gün asla yapmıyor ve bacaklarını kasıyor
Y
Yeliz V.
31 Ağustos 2026 21:55
Biz de 6 ayından bu yana hep kabızlık makat çatlağı yaşadık. Ne yaptıysak kesin çözüm olmadı. Yaz gelince su tüketimi arttı meyveler iyi geldi sanıyorum o yüzden düzelme oldu. Erik kayısı vs kışın kurusunu veriyordum işe yaramıyordu. Kefir bir dönem iyi geldi. Probiyotik aynı şekilde iyi geliyordu ama alışınca fayda etmiyordu. Fitil dulcosoft vs kullandık çok zorda kalınca ama doktorumuz önermedi illa beslenmeyle çözeceksiniz bunlar günü kurtarır dedi sürekli. Su içmek çok etkili. Bağırsaklar suyla çalışırmış. Zaten bu şurupların işlevide vücuttaki suyu bağırsaklara çekip rahat çalışmasını sağlamak. Bizde beslenme seçiciliği olunca hep kuru gıdalar yiyor o da zemin oluşturuyor dr çorba önerdi ama içmiyor korkuyorum kış gelince geri devam edecek mi diye. Belki bağırsakları gelişmiştir şu an 17 aylık o yüzden sindirimi düzelmiştir bilemiyorum nasıl oldu ama [14.aydan](14.aydan) beri iyiyiz.
Y
Yeliz V.
31 Ağustos 2026 21:56
Benimki ilaç sayesinde yapıyor başka türlü tutuyor yaaa asla aşamıyoruz bir bebek nasıl büyük tuvaletini yapar unuttum
Y
Yeliz V.
31 Ağustos 2026 21:59
G
Gülcan Ş.
31 Ağustos 2026 22:00
sizinle aynı durumdayım tek çözüm genelde granül ilaç o yaptırıyor bir tek
G
Gülcan Ş.
31 Ağustos 2026 22:02
Ben kefir daha denemedim 1 yaş olacak verebilirim herhalde değil mi
Y
Yeliz V.
31 Ağustos 2026 22:10
Kefiri 6. Aydan başlayabilirsiniz ben bir özellikle orman meyveli olanı denedim oda baya işe yaradı sadesi ne sağlıklısı ama kabızlık sorunu için bir kaç kezde denedim meyveli olanı
G
Gülcan Ş.
31 Ağustos 2026 22:19
Yarın bende alıp deneyeceğim birde ilk başta suyu hiç sevmedi biberonla içiyordu yeni zorla suluğa alıştırdım inşallah düzelir
R
Rabia Ç.
1 Eylül 2026 10:38
Ben kefir daha denemedim 1 yaş olacak verebilirim herhalde değil mi
R
Rabia Ç.
1 Eylül 2026 10:50
İnşallah bizimde düzelir ya o kadar psikolojik olarak o kadar çok yoruldum ki bacaklarını kasıyor sürekli yapmak istemiyor oturma banyosu yaptırıyorum devamlı sormadığım yer kalmadı karpuz kayısı zeytinyağ ne varsa denedim. Umarım bizimde sizin gibi düzelir inşallah
Adını unuttum bir dr bağırsaklar suyla çalışır. Lifli ne yerseniz yiyin su olmazsa lif bile kabızlık yapar demişti. Ben [9.ayda](9.ayda) iki hafta kuru erik kayısı armut diyeti yaptırdım resmen anne sütü dışında bir şey vermedim yeter ki çözülsün diye ama hiç fayda etmedi. Benim yaptığımı yapmayın tabi kilo alımı kötüledi o ay. Dolu bağırsaklar iştahsızlık da yapıyor.
Y
Yeliz V.
1 Eylül 2026 10:56
Acıdan tutuyor tuttukça kabızlık artıyor bu kısır döngüyü kırmak için en az bir hafta yumuşak yapması lazım dulcosoft kullanırken su içirin bol bol. 🙏 Bir de hareket bağırsakları çalıştırıyor.
Adını unuttum bir dr bağırsaklar suyla çalışır. Lifli ne yerseniz yiyin su olmazsa lif bile kabızlık yapar demişti. Ben [9.ayda](9.ayda) iki hafta kuru erik kayısı armut diyeti yaptırdım resmen anne sütü dışında bir şey vermedim yeter ki çözülsün diye ama hiç fayda etmedi. Benim yaptığımı yapmayın tabi kilo alımı kötüledi o ay. Dolu bağırsaklar iştahsızlık da yapıyor.
Yükleniyor...