12 Ay Beslenme

168 görüntüleme
A

Aslı O.

9 Ağustos 2026 15:36
Kızım 12 ay yedi günlük kızımla aynı ay grubunda olan anneler sizden yardım istiyorum bu ay grubundaki bebekler günde ortalama nasıl beslenmeli kaç kara öğün kaç ana öğün yapmalı bana fikir verir misiniz kızım normalde sabah kahvaltısını yapıyor yumurtası peyniri zeytini her şey tamam öğlen uykusuna geçmeden 1 saat önce meyve yediriyorum genelde muz oluyor öğle uykusundan uyandıktan sonra yemek yediriyorum bazen çorba oluyor bazen taneli yemekler oluyor sonrasında yogurtlu bir arı öğün yapıyorum uyumadan önce de formül mama içip öyle uyuyor sizler nasıl besliyorsunuz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Ağustos 2026 15:52
12 Ay Beslenme Rehberi

12 aylık bebeklerin beslenmesi oldukça önemlidir. Bu dönemde bebekler, katı gıdaya tam olarak adapte olmuşlardır ve çeşitli gıdalarla beslenmeleri gerekir. Senin kızın gibi 12 aylık bebekler için önerilen günlük beslenme planı şu şekildedir:

3 Ana Öğün:
1. Sabah kahvaltısı (örneğin, yumurta, peynir, zeytin)
2. Öğle yemeği (örneğin, çorba, taneli yemekler)
3. Akşam yemeği (örneğin, sebzeli yemekler, et veya balık)

2-3 Ara Öğün:
1. Meyve (örneğin, muz, elma)
2. Yoğurt veya peynir
3. İsteğe bağlı olarak, formül mama veya inek sütü

Öneriler:

1. Bebeğinizi her öğünde çeşitli gıdalarla beslemeye özen gösterin.
2. Ana öğünlerde protein, karbonhidrat ve sebze gibi gıdaları ekleyin.
3. Ara öğünlerde meyve, yoğurt veya peynir gibi hafif gıdalar tercih edin.
4. Bebeğinizin sıvı ihtiyacını karşılamak için su veya inek sütü verin.

Senin kızın zaten sabah kahvaltısını yapıyor, meyve yiyor, öğle yemeği ve ara öğün yapıyor. Formül mama ile uyuması da doğru. Sadece her öğünde çeşitli gıdalarla beslenmesine özen göstermelisin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir