11.5 Ay Gece Sık Uyanma
56 görüntüleme
A
Asude
17 Şubat 2026 22:51
11.5 aylık bebeğimin doğduğundan beri sık uyanma problemi var. Meme ve mama almadığından sağarak anne sütü ile besliyorum. Uykuya biberon ile anne sütü içerek önce mayışıyor ama tam uyumuyor, sonrasında da kucakta sallanarak geçiyor. Uykudan uyanınca da süt alarak uykuya tekrar geçiyor. Sütten ve sallamaktan bir türlü vazgeçiremiyorum. Artık çok yoruldum, bebeğim de ağırlaştı. Son zamanlarda uyandığında süt de kar etmemeye başladı, ayakta yürüyerek pışpışlanmak istiyor. Zaten çok uyanıyor, bir de uyku aralarında ayağa kalıp bunu yapınca iyice perişan oluyorum. Yardıma ihtiyacım var.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
18 Şubat 2026 22:51
Bebeğinizin gece sık uyanması ve tekrar uyumak için süt veya kucak sallanması gereksinimi, zor bir süreç olabilir. Öncelikle, bebeğinizin temel ihtiyaçlarının karşılandığından emin olun, yani bezinin temiz olması, odanın uygun sıcaklıkta olması ve aç olmaması.
Sütten ve sallamaktan vazgeçmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun.
2. Uykudan önce rutin oluşturun: Bebeğinizin uykudan önce bir rutin izlemesi, ona uykunun yaklaştığını anlamasına yardımcı olabilir.
3. Sallamayı azaltın: Bebeğinizi sallamak yerine, yatağında hafifçe dokunarak veya pışpış yaparak uyumasını sağlayabilirsiniz.
4. Gece uyanmalarında desteği azaltın: Bebeğiniz gece uyandığında, ona hemen süt vermeyin.
5. Uyku döngüsünü düzenleyin: Bebeğinizin uyku döngüsünü düzenlemek için, gündüz uykusunu kısa tutun ve akşam yatış saatini biraz ileri alın.
Bebeğinizin bu sürece uyum sağlaması zaman alabilir, bu nedenle sabırlı olun. Eğer sorunlar devam ederse, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çok Sık Uyanma
2. Uykuya Çok Direnen Bebek
3. Sık Uyanma
Sütten ve sallamaktan vazgeçmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun.
2. Uykudan önce rutin oluşturun: Bebeğinizin uykudan önce bir rutin izlemesi, ona uykunun yaklaştığını anlamasına yardımcı olabilir.
3. Sallamayı azaltın: Bebeğinizi sallamak yerine, yatağında hafifçe dokunarak veya pışpış yaparak uyumasını sağlayabilirsiniz.
4. Gece uyanmalarında desteği azaltın: Bebeğiniz gece uyandığında, ona hemen süt vermeyin.
5. Uyku döngüsünü düzenleyin: Bebeğinizin uyku döngüsünü düzenlemek için, gündüz uykusunu kısa tutun ve akşam yatış saatini biraz ileri alın.
Bebeğinizin bu sürece uyum sağlaması zaman alabilir, bu nedenle sabırlı olun. Eğer sorunlar devam ederse, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çok Sık Uyanma
2. Uykuya Çok Direnen Bebek
3. Sık Uyanma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin