11 Aylık Yemek Yemiyor.

281 görüntüleme
C

Ceren D.

Premium Üye
25 Ağustos 2026 12:19
Merhaba, kısaca bahsedeyim bebeğim 6 aylıkken ek gıdaya başladık her şey normal seyrinde başladı ve devam ederken 11 aylık oldu ve yaklaşık 1 aydır istemediği şeyleri yemeği reddediyor. Anne sütü alıyor gece gündüz kilo alımı gelişimi gayet seyrinde ilerliyor. Yediği şeyler salatalık, yaban Mersini, karpuz, simit, patates kızartma şeklinde onu da 2 tane falan max. Aırfreyde yapıyorum yağsız tuzsuz . Şimdiye kadar ek gıdasında kuzu etlerinden sebzelerden her şeyden çok zengin tuttum güzel lezzetli sundum ama ciddi oranda yemek istemiyor. Sabahları ve akşamları da bizimle masaya oturuyor ne yapıyorsak ona da aynını teklif ediyoruz ama yok. 7 dişi ve ve azılar şiş durumda onunda farkındayım. Geçenlerde doktordan görüş aldığımızda 1 yaşa kadar ilk önemli olanın anne sütü olduğu yönünde tamam ama sadece ammek istiyor hala . Ayrıca 9. Ayda b12 ve kan değerleri düşük çıkmıştı. Takviyeleri de alıyoruz düzenli. Siz de bunun gibi durumlar yaşadınız mı? Neler yaptınız? Memeyi azaltmak işe yarar mı?
C

Ceren D.

Premium Üye
25 Ağustos 2026 12:20
Bunlara ek olarak ilk günden BLW ilerliyoruz. Her şeyi eline veriyorum keşfetmesi için arada kendi ağzına götürüyor. Çoğunu yerlere saçıp oyun yapıyor
Burçin

Burçin

25 Ağustos 2026 13:03
Dişi kaşındığı için meme istiyordur daha çok bizimde diş dönemlerinde aynısı oluyor birde tam tat seçme zamanları artık sevdiği sevmediği şeyleri ayırt etmeye başlıyordur dişini rahatlatacak şeyler deneyebilirsiniz ama kendiliğinden geçiyor bu durum iştahı iyiyse normale dönüyo yani bizde öyle olmuştu
B

Büşra A. ..

Premium Üye
2 Eylül 2026 11:13
1 yaşına kadar en önemli besin anne sütüyken tam tersi anne sütünü azaltmayı düşünmeyin derim. Sütünüz bolsa emzirin sizinde kafanız rahat olsun bebeğiniz de rahat olsun. Bize de bol sütlü günler olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir