11 Aylık Uyku Sorunu
48 görüntüleme
H
Hatice Y.
24 Kasım 2025 21:00
Merhaba öncelikle bebeğimin mdoğduğundan beri bir uyku sorunu vardı emen bir bebek ve sürekli 2 saatte bir uyanırdı hala aynı sorun devam ediyor aç değil açlık için uyanmıyor 5 dk bile olsa emip uykusuna devam ediyor. Şu aralar gündüz 2 uyku yapsa bile (bir uyku ortalama 40 dk.) akşam 9 da yatan çocuk gece 12 ye kadar full enerji ayakta. Bebeğime tek bakıyorum sabah 8 gece 12 çok zorluyor bunun bir çaresi yok mudur? Nerede yanlış yapıyorum ben acaba. Yürümeyi öğrendi acaba ondan mıdır. Allahım lütfen geçici olsun.
S
Sema
24 Kasım 2025 21:12
Memede uykuya alıştığı için sürekli emme isteği var aslında aç değil. Biz anneler de yorgun oluyoruz biraz pış pış ile sakinekştirip kucakta uykuya dalmadan yatırabilrisnz
H
Hatice Y.
24 Kasım 2025 21:18
Yarın ilk uykusunda bu şekilde deneyeceğim umarım zamanla alışır böyle çok zor
S
Sema
24 Kasım 2025 21:23
Bebekler rutini gerçektensecşyorlar sadece birazsabır . Birde yeni şeyler öğrendikleri zaman uykularını etkiliyor. Dişte buna dahil diş sancısı varken uyuyamaz bebekler
A
Arzu.G
24 Kasım 2025 21:25
11-12 ay arasında atak falan var sanırım ya da yurumeyle de ilgili olabilir cunku benzer durumları yaşadım ben de . tek uykuya dustu sonrasında zaten . uyku meme ilişkisi de devam ettiği surece maalesef emzirme bitene kadar her uyandığında meme isteyecek o yuzden enerjiniz sabriniz elveriyorsa memede uyuma alışkanlığıni bıraktırmaya çalışın
B
Bahar K.
24 Kasım 2025 21:28
Benim bebeğimde 7 aylık emen bir bebek geceleri aynı şekilde uyanır hatta daha kötüsü ağlayarak uyanıyor emmeden de asla susmuyor çok denedim bıraktırmayı fakat emen bebek olduğu için bu çok zor bşr süreç oluyor
H
Hatice Y.
24 Kasım 2025 21:32
Birde benim ki bizimle yatmaya o kadar alıştı ki inanılmaz dönen bir bebek beşiğine koyduğumda emme dışında birde dönüp beni göremeyince ağlıyor aslında ilk 5 ay kendi beşiğinde yatıyordu 5. Ay ile birlikte 8 e kadar 8 diş çıkardı şimdi de arka ve köpek dişler bembeyazz yani durumun hiç iç açıcı değil. Önce beşiğinde desteksiz Sema Hanım ın dediği gibi yılmadan bir kaç hafta deneyeceğim sonrasında 1 yaşını doldurduğunda gece beslenmesini kesicem bakalım süreç nasıl olacak mutlaka yazarım.
S
Sema
24 Kasım 2025 21:47
Gece beslenmesini kesince de rahat edersiniz o da çok zorluyordur dişker üst üste gelmiş. Tetagil var alabilirsenizo gece uykuya geçişte rahat ettiriyor daha doğal çözümlerde var umarım siz ve bebeğiniz başarırsınız. Benim bebe de benle yatıyordu belli zaman sonra rutine geçtik 4 yaşınagiricek pes etmeyin. İlk siz hazır olun sonra bebenizde size ayak uyduru 😘😘😘