11 Aylık Uyku Düzeni
165 görüntüleme
S
Sena Ö.
10 Ağustos 2026 15:56
Merhaba herkese💐
Bebeğim 11 aylık son günlerde uyku düzeni berbat gece de defalarca uyanıyor ama asıl sorum bundan ziyade günde kaç uyku olması gerektiğiyle ilgili. Benim bebeğim sabah 6-6.30 gibi kalkıyor malesef daha geçe alamıyorum ne yaparsam yapayım. Hal böyle olunca erkenden ilk uykusunu yapıyor günde 3 kere uyuyor hala 2 uykuya geçecek kadar dayanamıyor. Max 3-4 saat uyanık kalıyor yoksa ağlamaya huzursuzlanmaya başlıyor. Aynı durumda olan var mı?
Bebeğim 11 aylık son günlerde uyku düzeni berbat gece de defalarca uyanıyor ama asıl sorum bundan ziyade günde kaç uyku olması gerektiğiyle ilgili. Benim bebeğim sabah 6-6.30 gibi kalkıyor malesef daha geçe alamıyorum ne yaparsam yapayım. Hal böyle olunca erkenden ilk uykusunu yapıyor günde 3 kere uyuyor hala 2 uykuya geçecek kadar dayanamıyor. Max 3-4 saat uyanık kalıyor yoksa ağlamaya huzursuzlanmaya başlıyor. Aynı durumda olan var mı?
M
Melda E.
10 Ağustos 2026 16:33
Merhaba. Gündüz uykularını kısa mı uyuyor bebeğiniz 3-4 saat ara için aslında 2 uyku kurtarıyor. Benim bebeğimde 10 aylık sabahları erken kalkıyor ama 2 uyku yapıyor tabi bazen 3 oluyor ama genel olarak 2
G
Gökçin N.
Bence 3 uyku çok. O yüzden gece kötü uykusu. 2 uykuya düşmeyi deneyin bence .
S
Sena Ö.
Evet her uykusu aynı olmasa da 30-40 dk yapıyor genelde. Bazen 1 saati buluyor @Melda Erol
S
Sena Ö.
10 Ağustos 2026 16:34
Bence 3 uyku çok. O yüzden gece kötü uykusu. 2 uykuya düşmeyi deneyin bence .
M
Melda E.
10 Ağustos 2026 16:35
Evet her uykusu aynı olmasa da 30-40 dk yapıyor genelde. Bazen 1 saati buluyor
S
Sena Ö.
10 Ağustos 2026 16:36
Kısa olduğu için dayanamıyor çabuk uykusu geliyor o zaman. uyku sürelerini uzatmaya çalışsanız aslında
G
Gökçin N.
10 Ağustos 2026 16:52
Deniyorum ama uykusu çok bastırdığında hıysuzluktan hiçbir şey yapmak istemiyor ağlıyor nasıl başa çıkabilirim sizce tavsiyeniz var mı
G
Gülay E. B.
10 Ağustos 2026 17:15
Uykuya erken ya da geç gidiyor olabilir uyku aralığını takip edip rutin oluşturabilirsiniz öncesinde ılık bir duş ya da ayaklarını suya sokmak bile rahatlatır uyku öncesi daha sakin oyuna geçip uyku öncesinde uyku saatimiz yaklaşıyor diye belirtirseniz daha kolay olur uyku öncesi ninni de rahatlatıyor kolik ve aşırı alerjik bi bebeğim var 17 aylık uyku sorunu hep yaşıyorum o yüzden bu tarz şeylerde daha kolay ve rahat oluyor 3 uyku bence de fazla 1 saatlik 2 uyku uyutabilirsen gece daha rahat olur gece beslenmesini de rüya öğününe çevirebilirsen çok rahatlarsın
M
Melda E.
10 Ağustos 2026 17:21
Sizin bebeğiniz yaptığı 2 uykuda ne kadar uyuyor ortalama
G
Gülay E. B.
10 Ağustos 2026 17:27
Sizinle birebir aynı sorunu yaşadım genellikle yarım saat en fazla 40 dakika uyurdu yanına yatarak genellikle uykuya çevirirdim ve her uykuda kesinlikle öncelikle uykuya çevirmeyi denedim uyumuyorsa bile o saatte dolmadan odadan ya da yatağından çıkarmadım öböyle uzadı 1 saate ama kolay olmadı
M
Melda E.
10 Ağustos 2026 17:52
Sizinle birebir aynı sorunu yaşadım genellikle yarım saat en fazla 40 dakika uyurdu yanına yatarak genellikle uykuya çevirirdim ve her uykuda kesinlikle öncelikle uykuya çevirmeyi denedim uyumuyorsa bile o saatte dolmadan odadan ya da yatağından çıkarmadım öböyle uzadı 1 saate ama kolay olmadı
S
Sena Ö.
10 Ağustos 2026 18:24
Uykuya erken ya da geç gidiyor olabilir uyku aralığını takip edip rutin oluşturabilirsiniz öncesinde ılık bir duş ya da ayaklarını suya sokmak bile rahatlatır uyku öncesi daha sakin oyuna geçip uyku öncesinde uyku saatimiz yaklaşıyor diye belirtirseniz daha kolay olur uyku öncesi ninni de rahatlatıyor kolik ve aşırı alerjik bi bebeğim var 17 aylık uyku sorunu hep yaşıyorum o yüzden bu tarz şeylerde daha kolay ve rahat oluyor 3 uyku bence de fazla 1 saatlik 2 uyku uyutabilirsen gece daha rahat olur gece beslenmesini de rüya öğününe çevirebilirsen çok rahatlarsın
S
Sena Ö.
10 Ağustos 2026 18:25
G
Gülay E. B.
10 Ağustos 2026 18:27
Evet evet en bebekken de öyle yapıyordum bence o sayede zaten bebekte uyumaya alışıyor kendi kendine uzun uyuduğu da oluyor.
G
Gülay E. B.
10 Ağustos 2026 18:28
Ben de uyutmaya çalışıyorum hep, bazen uyuyor tekrar ama bazen uyumuyor odada bekletmiyordum bir de bu şekilde deneyeyim teşekkürler
M
Melda E.
10 Ağustos 2026 18:29
Ben artık bebeğimin erken kalkmasını kabullendim biyolojik saati o oldu oğlumun hoş akşam da erken yatıyor ama sabah biraz daha uyusa fena olmaz.
Yükleniyor...